Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, devlete yönelik saygı talep ederken, herhangi bir üçüncü ülkenin kuklası olmasının mümkün olmadığını belirtti.
Rum haber kaynaklarına göre, iki toplumlu Eğitim Komitesi’nin bugün düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da yer aldığı seminere katılmadan önce açıklamalarda bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, etkinliği “önemli” olarak nitelendirdi.
Anastasiadis, bunun; koşulların, Kıbrıs sorununu bağımsız bir ülke gibi, Kıbrıslılar olarak çözmesine imkan verdiği sürece, barış içinde birlikte yaşamak için sarf ettikleri çabalar çerçevesinde gerekli bir unsur olan, barış içinde birlikte yaşama kültürünün, etnik kökeni göz ardı etmeksizin, geliştirilmesini isteyen önemli bir etkinlik oluğunu dile getirdi.
Anastasiadis, bunun doğru gidişata yönelik bir adım olduğunu ancak Kıbrıs sorununun çözümü için yeterli olmadığını belirtti.
ANASTASİADİS: DEVLETE YÖNELİK SAYGI TALEP EDERKEN, HERHANGİ BİR ÜÇÜNCÜ ÜLKENİN KUKLASI OLMAM MÜMKÜN DEĞİL
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, devlete yönelik saygı talep ederken, herhangi bir üçüncü ülkenin kuklası olmasının mümkün olmadığını belirtti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Erhürman, Güney'de KKTC ve Türkiye bayraklarının yakılmasını şiddetle kınadı: Açık bir medeniyet kaybı
- Sıla Usar İncirli: Seçim tarihi açıklanmalı, belirsizlik sona ermeli
- Ombudsman Varol, ikinci altı aylık raporu Erhürman’a sundu
- Hakan Fidan: Yunanistan ve Rum Kesimi'nin İsrail'le işbirliği daha fazla güvensizlik getiriyor
- Pezeşkiyan “ABD maksimalist yaklaşımdan vazgeçerse anlaşmanın yolları bulunacaktır”
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.