Ankara
13 Şubat, 2026, Cuma
  • DOLAR
    43.75
  • EURO
    51.87
  • ALTIN
    6981.5
  • BIST
    14.18
  • BTC
    66205.234$

AKINCI, VEDA ZİYARETLERİ YAPAN FRANSIZ BÜYÜKELÇİ DUMONT’U KABUL ETTİ

AKINCI, VEDA ZİYARETLERİ YAPAN FRANSIZ BÜYÜKELÇİ DUMONT’U KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fransa’nın Doğu Akdeniz’de taraf tutmak yerine, taraflar arasında diyaloğa yardımcı olacak bir yaklaşım sergilemesinin doğru olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Akıncı, veda ziyaretleri yapan Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Isabelle Dumont’u kabul etti.
Fransa’nın hem bir Avrupa Birliği (AB) üyesi, hem de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Daimî Üyesi olduğuna işaret eden Akıncı, Fransa’nın özellikle Kıbrıs’ta iki toplum arasındaki ilişkilerinde dengeli davranması gerektiğini dile getirdi.
Akıncı ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kabinesinde görevlendirilen Dumont’a yeni görevinde başarı diledi. 
Görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Özel Temsilcisi Erhan Erçin ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!