Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, turizm ve eğitimin ülkenin ekonomik ve toplumsal kalkınmasının önemli iki alanı olduğunu belirterek, “Teknoloji alanında yapılacak araştırma ve yatırımlar, kalkınma için yeni bir ek potansiyel oluşturacak” dedi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal’ı kabul ederek, devam eden Kalkanlı Teknoloji Vadisi (KALTEV) çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Temeli geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da katıldığı törenle atılan KALTEV’in birinci etabının, önümüzdeki Ekim ayında tamamlanacağını söyleyen Baykal, çalışmaların seyri hakkında Cumhurbaşkanı’na bilgi verdi.
Baykal, Cumhurbaşkanı’na Cumhuriyet Meclisi’nde komite aşamasında olan KALTEV Yasa Taslağı’nın yasalaşmasının, planlandığı şekilde devam eden çalışmaların tamamlanarak hayata geçmesi açısından önemini aktararak, destek talep etti.
Akıncı, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu bünyesindeki Kalkanlı Teknoloji Vadisi ile ilgili yasa çalışmasının sonuçlanması için destekleyici tutumunu sürdürdüğünü, Cumhuriyet Meclisi’nde devam eden bütçe çalışmalarının tamamlanmasının ardından da konunun sonuçlanması için teşvik edici olacağını da ifade etti.
AKINCI: "TEKNOLOJİ ALANINA YAPILACAK YATIRIMLAR, KALKINMA İÇİN YENİ POTANSİYEL YARATACAK.."
CUMHURBAŞKANI AKINCI, ODTÜ REKTÖRÜ BAYKAL’I KABUL ETTİ AKINCI: "TEKNOLOJİ ALANINA YAPILACAK YATIRIMLAR, KALKINMA İÇİN YENİ POTANSİYEL YARATACAK"
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Öztürkler’den savcılığa çağrı: Hakkımda suç unsuru bulunursa dokunulmazlığımın arkasına saklanmam!
- Genç Beyinler Yeni Fikirler etkinliği 15’inci kez KKTC’de düzenlenecek
- Kıb-Tek'ten bazı hizmet ve depozit ücretlerine fiyat artışı
- Holguin bugün Kıbrıs'a geliyor: Erhürman yarın Holguin’le bir araya gelecek
- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önüne el yapımı patlayıcı atıldı: İki şüpheli aranıyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.