Ankara
25 Ocak, 2026, Pazar
  • DOLAR
    43.37
  • EURO
    51.32
  • ALTIN
    6945.5
  • BIST
    12.993
  • BTC
    88855.606$

Akdeniz'de kurtarılan 900'den fazla göçmen İtalya'ya geldi.

Akdeniz'de kurtarılan 900'den fazla göçmen İtalya'ya geldi.
Akdeniz'de düzenlenen operasyonlarda kurtarılan ve İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir gemide bulunan 900'den fazla göçmen İtalya'ya getirildi.

Akdeniz'de yapılan yedi ayrı operasyonda kurtarılan 932 göçmeni taşıyan İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığına ait "Diciotti" gemisiSicilya'da bulunan Katanya Limanı'na geldi ve göçmenler burada karaya çıktı.

İtalya ANSA ajansının haberine göre gemide, operasyonlar sırasında hayatını kaybeden 2 kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Göçmenlerden 4'ü hamile kadın ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişinin, Katanya'ya varmadan önce Lampedusa'ya yapılan ilk transferin ardından helikopterlerle Agrigento ve Palermo'daki hastanelere sevk edildiği aktarıldı.

Çoğunluğu Eritrelilerden oluşan göçmenlerin karaya çıktığı limanda, tahliye personeli ile olayla ilgili soruşturmayı yürütmek üzere Katanya Bölge Savcısının yetkilendirdiği polis ekibinin de hazır bulunduğu bildirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!