Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, “Derneğimiz ABD ekonomik ve finansal terör saldırılarına karşı Türkiye ile dayanışma ve tam desteğini ilan etmekte olup devlet ve ticaret hukukuna aykırı ABD korsanlığını şiddetle kınamaktadır” ifadelerini kullandı.
Işık, hükümetin, Bankalar Birliği ve Merkez Bankası ile kredi sürelerinin uzatılması ve borç taksitlerinin düşürülmesine yönelik aldığı kararın tüketicilere yardımcı olacak bir yöntem olarak görülemeyeceğini savundu.
Beklenmedik yüksek kur farkının mali yükünü ikiye katlayan TL’deki değer kaybının faturasının dövizzedelere çıkarılmasına karşı olduklarını ifade eden Işık, yüksek kur farkının tüketiciye getirdiği ek mali yükün fon katkısı ile paylaşması için hükümete çağrı yaptı.
ABD MENŞELİ ÜRÜNLERE VERGİ 3-5 KATINA ÇIKARILSIN
Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve dövizin artışından ABD’yi sorumlu tutan Tüketiciler Derneği, ABD menşeli tüm ürünlere araç ve gereçlere, lüks tüketim, alkol ve tütüne uygulanan vergi ve harç oranının 3-5 katına çıkarılarak dövizle borçlanan tüketicilere kur farkı ile gelen mali yükü hükümetin karşılaması gerektiğini ifade etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor"
- Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
- Trafik denetimlerinde 405 sürücü rapor edildi, 33 araç trafikten men edildi
- Fikri Ataoğlu, Cevdet Yılmaz'ın 10 Temmuz'da KKTC'ye geleceğini açıkladı
- Türk Kara Kuvvetleri’nin 2 bin 35’inci yılı törenle kutlandı: Her dönem maharetiyle dikkat çekti
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.