kstb

telsim

16-07-2019 13:00 GÜNDEM

Üç mahkumun Türkiye'ye iadesine karar verildi

Cezaevindeki üç mahkumun Türkiye'ye iadesine karar veren Bakanlar Kurulu kararı, 12 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üç mahkumun Türkiye'ye iadesine karar verildi

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 3 mahkûmun Türkiye’ye iade edilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili 12 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de, 12/1988 sayılı KKTC ile TC Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma, Tanıma ve Tenfiz, Suçluların Geri Verilmesi ve Nakli Sözleşmesi (Onay) Yasası kuralları uyarınca; Mahkûm Adnan Tokmak, Mahkum Ramazan Acar ve Mahkum Esat Cabbar Gözalıcı’nın Türkiye’ye nakline karar verildiği ifade edildi.

İade edilecek isimlerin mahkûmiyet sebepleri; bıçakla yaralama, uyuşturucu tasarrufu ve ölümlü kaza suçlarından oluşuyor.

ADNAN TOKMAK, ÖLÜMLÜ KAZA SUÇUNDAN 6 YIL HAPSE MAHKÛM EDİLMİŞTİ

İade edilecek suçlulardan biri olan Adnan Tokmak, 2018 yılının ilk ölümlü kazasında suçlu bulunmuştu. Alsancak’ta 1 Ocak günü meydana gelen kazada, Aziz Türksever ve June Knight’ın hayatını kaybetmesine neden olan araç sürücüsü Adnan Tokmak, yargılandığı 12 davadan suçlu bulunmuş ve 6 yıl süreyle cezaevine gönderilmişti.

RAMAZAN ACAR, BIÇAKLA YARALAMADAN 7 YIL HAPSE MAHKÛM EDİLMİŞTİ

İade edilecek suçlulardan bir diğeri ise Ramazan Acar. Acar, Girne’de, Haziran 2017’de eşiyle birlikte olduğu Richard Stuard Cadd’ın, karısına “Kocan seni aldatıyor” diye mesaj atmasına kızarak Cadd’ın evini basmış ve 5 kez bıçaklayarak ağır yaralamıştı. “Katle teşebbüs” ve “Ağır Yaralama” suçlarından tutuklanan Acar, 7 yıl hapse mahkûm edilmişti.

ESAT CABBAR GÖZALICI, UYUŞTURUCU TASARRUFUNDAN 7 YIL HAPSE MAHKÛM EDİLMİŞTİ

Türkiye’ye iade edilecek üçüncü mahkûmsa Esat Cabbar Gözalıcı. Mart 2017’de, 600 gramlık eroin meselesine adı karışan 3 isimden biri olan Gözalıcı, 180 bin TL’lik uyuşturucuyla, polisle kovalamaca yaşamıştı. Bostancı’da tutuklanan Gözalıcı, 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu