kstb

telsim

19-12-2017 16:00 TÜRKİYE

Türkiye’den vetoya yanıt

Türkiye’den vetoya yanıt

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri’nin BMGüvenlik Konseyi’ndeki Kudüs tasarısını veto etmesine ilişkin, “Biz Kudüs’ten asla vazgeçmeyeceğiz, bunu herkes bilsin.” dedi.

Kalın, konuya ilişkin Perşembe günü BM Genel Kurulu sürecinin başlayacağını söyledi.

TürkiyeCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri’nin BMGüvenlik Konseyi’ndeki Kudüs tasarısını veto etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin Kudüs kararını geçersiz sayacak olan karar tasarısının; ABD’nin vetosuyla 14’e 1 reddedildiğini anımsatan Kalın, Trump yönetimi dışındaki bütün ülkelerin bu oylamada birlik içinde hareket ettiğine dikkati çekti.
Kalın, “Veto kararını kınıyoruz, Amerikan yönetiminin hala hatasının farkına varmaması, dünyadan bütün uyarılara rağmen bu hatasından geri adım atmaması da çok düşündürücü” dedi.

Perşembe günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun toplanacağını ve bu konuda bir oylama yapacağını kaydeden Kalın, kendilerinin de perşembe gününe kadar çalışmalarını yoğun şekilde devam ettireceklerini söyledi.

İbrahim Kalın, “Kudüs’ün kutsiyetinin çiğnetilmeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha hatırlatmış olalım. Kudüs’ün kutsiyeti bütün İslam dünyasını birleştirdi. Biz Kudüs’ten asla vazgeçmeyeceğiz, bunu herkes bilsin” diye konuştu.




Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu