kstb

telsim

09-12-2019 13:25 GÜNDEM

Çavuşoğlu: Değirmenlik Lisesi bölgede bir marka olacak

Değirmenlik Belediyesi işbirliğiyle Değirmenlik Lisesi’nde yapımı tamamlanan 2 yeni derslik binasının açılışını gerçekleştirdi.Değirmenlik Lisesi’ndeki tören bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Çavuşoğlu:  Değirmenlik Lisesi bölgede bir marka olacak

Değirmenlik Belediyesi işbirliğiyle Değirmenlik Lisesi’nde yapımı tamamlanan 2 yeni derslik binasının açılışını gerçekleştirdi.Değirmenlik Lisesi’ndeki tören bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Değirmenlik Lisesi Müdürü Mustafa Kurumanastırlı, her yıl öğrenci sayısında 50-60 artış olduğunu belirterek, gelecek yıl için de öngörülü hareket etmek gerektiğini söyledi.

Ülkenin geleceği olan gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğine de işaret eden Kurumanastırlı, dersliklerin yapımını üstlenen Değirmenlik Belediyesi ile dersliklerin donanımlarını tamamlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na teşekkür etti.Değirmenlik Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler de, Karavezirler, yerel yönetimlerle merkezi hükümetin işbirliği içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaparak, liseye yapılan iki dersliğin 340 bin TL’ye mal olduğunu belirtti.

Emlak vergisinin yüzde 15’inin yasal olarak okullara harcandığını anımsatan Karavezirler, belediyelerinde bu rakamın 200 bin TL olduğunu, ayrıca Belediye Meclisi’nin oybirliği ile gelirlerden 600 bin TL daha ayırabildiklerini kaydetti. Karavezirler, bu paralarla gelecek yıl Düzova ve Cihangir İlkokulları’na da 2’şer derslik yapılacağını söyledi.Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, her belediyenin emlak vergilerini böylesi güzel yatırımlar için harcamak istemediğini belirterek, kaynağını okullar için harcayan Değirmenlik Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bakan Çavuşoğlu, bu açılışın Eylül ayında yapılmış olması gerektiğini de vurgulayarak, bürokratik prosedürler sonucunda bugünlere gelindiğini belirtti.

Şehirlere kaymayı azaltmak ve Değirmenlik Lisesi’nin bölgede bir marka olmasını sağlamak adına eksikliklerini gidermeye yönelik desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Çavuşoğlu, fiziki ve akademik başarıların destekçisi olacaklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu öğrencilere de seslendi:

“Başarmak için istek lazım. Masa, sandalye sınıf bir ihtiyaç ama başarıyı istek sağlar. Sizden beklentimiz akademik başarınızı yükseltmenizdir” dedi.

Törende konuşmaların ardından Değirmenlik Lisesi korosu şarkılar seslendirdi.Tören inşası tamamlanan iki dersliğin açılması ile sona erdi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu