kstb

telsim

23-11-2017 18:43 GÜNDEM

YUSUF’UN OKULA BAŞLAMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI

Birkaç gündür basında yer alan ve ailesinin yaşadığı zorluklar nedeniyle okula gidemeyen Yusuf’a Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı sahip çıktı. Haberin çıkmasının ardından mevcut duruma hemen müdahale eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, Yusuf’un biran önce okula başlaması adına adımlar attı. Ataöv, Yusuf ile bir araya geldi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak konu ile hemen ilgilendiklerini belirten Ataöv Yusuf ile bir araya gelerek eğitimine tekrardan başlayacağının sözünü verdi.

YUSUF’UN OKULA BAŞLAMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI

Canbulat Özgürlük Ortaokulu’na kaydı yapılıyor.

Atılan adımlar sonucunda Yusuf’un okula başlaması için yapılması gereken ne varsa bakanlığa bağlı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılarak gerekli araştırmaların yapılmasıyla Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu’na kaydı yapılacak.

 

Yusuf, Salı gününden itibaren eğitimine devam edecek.

Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Canbulat Özgürlük Ortaokulu 7. Sınıfa kaydı yapılacak olan Yusuf, Salı gününden itibaren eğitimine kaldığı yerden devam edecek.

Ataöv, yaşanılan durum ile ilgili “Hangi şartlarda olursa olsun her çocuğun okuma hakkı elinden alınamaz. Yusuf’a ve Yusuf gibilere de her zaman sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz 12 yaşında bir çocuğun sokaklarda çiçek satmasına göz yumamazdık” dedi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu