kstb

telsim

29-08-2019 15:44 SİYASET

YDP'den HTKS'ye yabancı sermaye düşmanlığı eleştirisi

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, ülkede genel olarak bir yabancı sermaye düşmanlığı hakim olduğunu ileri sürerek, ülkenin önünün yabancı sermayenin getirilebilmesiyle açılabileceğini belirtti.

YDP'den HTKS'ye yabancı sermaye düşmanlığı eleştirisi

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın (HTKS) Ercan Havalimanı’yla ilgili açıklamalarını eleştirdi.

 

Açıklamanın “buram buram yabancı sermaye düşmanlığı koktuğunu” savunan Kaya, Eylül 2012 yılında 100 milyon Euro peşinat ve 350 milyon Euro’luk yatırım karşılığında KKTC’nin tek havalimanı Ercan’ı ciro paylaşımlı yap-işlet-devret yöntemiyle 25 yıllığına kiralayan Taşyapı’nın önüne sürekli olarak bürokratik engeller çıkartarak adeta yatırımının işkenceye dönüştürüldüğünü zamanın Türkiye Ulaştırma Bakanı dahi ifade etmişti.

 

Bülent Kaya, “Devletin yılda 20 milyon dolar kâr payı aldığı ve Ercan Havaalanı’nın ortağı olduğu, yatırımcıdan aldığı bu parayla bütçe açığını kapatıp söz konusu sendikacıların da maaşlarının ödendiği unutulmamalıdır” ifadesini kullandı.

 

Kaya aynı şekilde Devletin bir müddet sonra bu muhteşem eserin sahibi de olacağı hafızalarda tutulmalıdır.

Hava Kontrolleri Sendikasının asıl sorgulaması gereken şey şudur.  Devlet her yıl Ercan Yatırımcısından 20 milyon dolar alıyorsa,  bundan önce Devlet  Ercan'ı 32 yıl işletti ise bu süre zarfında Devlet ortalama yaklaşık 640 milyon dolar kazanmış olmalıydı.  Soru şudur,  32 yılda elde etmesi gereken 640 milyon dolar kimlerin cebine girmiştir.

 

Bu ülkenin önü yabancı sermayenin ülkeye getirilebilmesi ile açılabilir. Ülkede yaygın bir halde bulunan yabancı sermaye düşmanlığına son verilmesini istiyoruz dedi...




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu