kstb

telsim

12-04-2020 13:20 GÜNDEM

SAĞLIK SEKTÖRÜNE DEV FAYDA!

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ VE BBDS ENERJİ İŞ BİRLİĞİ İLE SOLUNUM CİHAZI ÜRETTİ.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE DEV FAYDA!

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Levent Uysal’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan verdiği müjde ile üniversitelerindeki birimlerden NishNova İnovasyon Merkezi ve BBDS Enerji iş birliği sayesinde solunum cihazı ürettiklerini duyurdu. Mobil olması ve küçük boyutlarda olması sebebiyle üretilen bu solunum cihazı, geçirdiğimiz bu zor günlerde özellikle nefes almakta zorlanan hasta vatandaşlarımız için büyük bir umut taşıyor.

 

Kurulduğu günden beri topluma fayda sağlamak amacıyla eğitim hayatını sürdüren Nişantaşı Üniversitesi ve üniversite bünyesinde bilimseler araştırmalar yapan NishNova İnovasyon Merkezi; Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın önderliğinde, böyle bir cihazı hızla üretebildikleri ve bu zor günlerde topluma bir fayda sağlayabildikleri için gururlu.

 

YENİ BİR SİSTEM VE DAİMA KALİTELİ OKSİJEN

 

Suyu atomlarına ayırarak saf oksijen ve hidrojen gazlarını çıkartan bu cihaz, piyasada satılan cihazlardan farklı şekilde çalışıyor.

 

Piyasadaki solunum cihazları havada bulunan %18 oranındaki oksijeni havadan ayrıştırıp hastanın kullanımına sunarken, Nişantaşı Üniversitesi ve BBDS Enerji tarafından üretilen solunum cihazı direkt suyun içindeki oksijeni alarak daha uzun soluklu ve hava şartlarına göre değişmeyen sürekli kaliteli bir solunum kolaylığı sağlıyor.

 

Normal solunum cihazları havadaki oksijeni hastaya sağlamaktadır ancak hava kirliği her zaman kaliteli oksijen almaya engel olmaktadır. Bu süreçte makinedeki filtreler de çabucak bozulmakta ve bir süre sonra hastaya daha fazla zarar verir duruma gelmektedir. Solunum cihazları için büyük handikap olan bu durum, yeni üretilen solunum cihazları ile aşılmış durumda. Çünkü bu cihazla her zaman, her ortam ve hava koşulunda hastaya kaliteli oksijen vermek mümkün olmakta.

 

 

YENİ SOLUNUM CİHAZI VE İYİLEŞTİREN HİDROJEN MUCİZESİ

 

Yeni solunum cihazı su ile işlev görüyor ve ürettiği hidrojen ile ayrıca solunum zorluğu çeken hastaya fayda sağlıyor. Sudan üretilen oksijen ile hem hastanın hayatta kalması hem de hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanırken; üretilen hidrojen de virüsleri yok ediyor ve hastanın akciğerinde oluşan hasarları hızla iyileştiriyor.

 

Standart solunum cihazları hastayı sadece yaşatmak için uğraşırken, Nişantaşı Üniversitesi ve BBDS Enerji ortaklığı ile üretilen yeni solunum cihazları hastayı sadece hayatta tutmuyor; aynı zamanda da tedavi ediyor.

 

BİZ BİZE YETERİZ KAMPANYASI’NA TAM DESTEK

Boyutuyla ve kullanım kolaylığı ile heyecan yaratan yeni solunum cihazının üretim aşamaları tamamlandı; ihtiyaç halinde dağıtılmaya ve kullanılmaya hazır.

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Levent Uysal ve BBDS Enerji yetkilileri, bu cihazı şanlı Türk Milleti’ne armağan ettiklerini ve bu süreçte milletimiz için bir şey yapabildikleri için gurur duyduklarını dile getirirken; Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘’Biz Bize Yeteriz Kampanyası’’ nın sonuna kadar destekçisi olduklarını belirttiler.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu