kstb

telsim

23-03-2024 11:35 GÜNDEM

RUSYA’DAKİ TERÖRÜN MESAJI!

RUSYA’DAKİ TERÖRÜN MESAJI!

Bu saldırının oluş şekli, zamanı, mekanı, bölgesel olaylar bir çok senaryonun göstergesi ve dolaylı olarak Azerbaycan-Türkiye birlikteliğine de mesajdır.

 

Fransa son 3 aydır özelikle Azerbaycan’ı hedef alarak Ermenistan’ı açık açık silahlandırdığını gösterdi. Döndü Rusya’yı 3. Dünya savaşı ile tehdit etti. Putin nükleer silahları işaret etti ve bu arada seçimleri savaşın gölgesinde açık ara kazandı.

 Bu arada ABD, Rusya’daki vatandaşlarını kalabalık yerlerden uzak durun diye uyarıyor, İngiltere Kraliyet ailesinin skandalları ile dünyayı meşgul ediyordu. Türkiye seçim sürecinde bölgede kalıcı barış peşinde mücadeleye inatla devam ediyor…

Derken olan oldu Rusya savaşın gölgesinde 11 Eylül’ünü yaşadı!

 Ne mi oldu?

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Crocus Belediye Binası’nda bulunan konser salonunda saldırı düzenlendi. Kamuflaj giyen 5 kişi, konser salonuna girdi ve salonda bulunanların üzerine ateş açtı. Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin açıklamasına göre en az 60 kişi hayatını kaybetti, 145 kişi ise yaralandı. Bu saldırı, 2004’te de Beslan’da 186’sı çocuk olmak üzere 330 kişi bir okul baskınında Çeçen militanlar tarafından öldürülmesinin ardından gerçekleşen en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçti. 13 Kasım 2015’te Fransa’nın başkenti Paris’teki Bataclan konser salonu, stadyum, restoranlar ve barlara düzenlenen saldırıları da IŞİD üstlenmişti. En az 130 kişinin ölümüne neden olan saldırılar, barış zamanında Fransız topraklarındaki en büyük can kaybına yol açmıştı.

 

Bu saldırıyı kim üstlendi?

Elbette bildik taşeron IŞİD! Öyle bir saldırı yaptılar ki; patlayıcı da kullandılar. Saldırının ardından binada patlama oldu ve yangın çıktı. Ve o büyük baskının teröristleri elini kolunu sallayarak kayboldular. Saldırıyı IŞİD’in Horasan kolu üstlendi. Kim bu HORASAN grubu? IŞİD-Horasan grubu, 2013'te El Kaide'nin Irak kolunun ayrılarak oluşturduğu Irak Şam İslam Devleti'nin Pakistan-Afganistan bölgesindeki koluna verilen isim.

Grup ilk olarak Ocak 2015'te ortaya çıkmıştı. IŞİD 2013 Nisan'da Irak'ta kurulduktan sonra 2014'te Rakka ve Musul'u alarak hızla güçlendi. Ocak 2015'te de, yani gücünün doruklarındayken Pakistan ve Afganistan'dan Irak veya Suriye'ye giderek örgüte katılmak isteyen savaşçıları bölgede topladı; Pakistan Taliban'ından ayrılan militanları da yanına alarak IŞİD-H'nin kurulduğunu duyurdu. Ne oldu da bu grup CİHAT için Rusya’yı seçti? Ukrayna için mi, Suriye için mi? Elbette hiç biri terör grubu olarak hizmet ettikleri vahşi batının sıcak dolarları için. O dolarlar karşısında yaşanacak olaylardan kim fayda sağlayacak sizce?

Ne hikmetse bu grup elini kolunu sallayarak Moskova’nın merkezine girdi ve hedef olacak da bu iş merkezini seçti! Kimin bu iş merkezi? Azerbaycan Cumhurbaşkanının damadı olan Emin Agalarov'un. Emin Agalarov Türkiye’ye çok büyük yatırımlara hazırlanan bir iş adamıydı. Bu saldırının oluş şekli, zamanı, mekanı, bölgesel olaylar bir çok senaryonun göstergesi ve dolaylı olarak Azerbaycan-Türkiye birlikteliğine de mesajdır. Garip olan terör gerçekleştirenlerin 11.000 polisin içinden sıyrılmaları ve yok olmaları. Belli ki, bir ülke değil birçok ülke istihbarat işi.

 Bu tür olayların adresi genelde nereye çıkar Ah ulan İngiliz ah. Her yerde olan fakat gölgesi dahi görülmeyen İngiliz ve onun piyonu ABD! Hatırlatalım ABD vatandaşlarını yer ve mekân bildirerek bu alanlardan uzak durun diye saldırıdan sonra uyarmış! Sizce bu bir istihbarat başarısı mı yoksa kiralık katilin sahibi olma göstergesi mi?




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu