kstb

telsim

13-10-2015 10:32 SİYASET

Öğrenciler Anakra'daki Katliamı Protesto Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Ankara’da 97 kişinin ölümü yüzlerce kişinin de yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıyı protesto yürüyüşü ile kınadı

Öğrenciler Anakra'daki Katliamı Protesto Etti

Ankara’da Cumartesi günü düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı “Barış Yürüyüşü” öncesinde meydana gelen bombalı saldırıya tepkiler devam ediyor. 97 kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı saldırı dün DAÜ’lü bir grup öğrenci tarafından yürüyüşle protesto edildi. Öğrenci Mücadele Dayanışması adı altında bir araya gelen yaklaşık 100 öğrenci DAÜ Kampusu’de düzenledikleri yürüyüşte “Katil Devlet” yazılı pankart açtı. Öğrenci yurtları bölgesinden CL Meydanı’na yürüyen öğrenciler Ankara’da gerçekleşen saldırıyı alkışlarla protesto etti. Öğrenciler yürüyüşleri sırasında “ Katil devlet hesap verecek”, “Faşizme geçit vermeyeceğiz”, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Devrimin ateşi sarayları” yakacak sloganları attı. Öğrenciler, CL Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından ise “Barış Yürüyüşü”nde hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

“Bu katliam devlet eli ile planlandı”

Protesto yürüyüşünün ardından Öğrenci Mücadele Dayanışması adına bir öğrenci yaptığı açıklamada 10 Ekim tarihinde Ankara Tren Garı’nda toplanan kitlelere 2 ayrı bombalı saldırı düzenlendiğini anımsattı. AKP’nin kendi mitinglerinde olağanüstü güvenlik önlemleri ile kuş uçurtmadığına dikkat çekilen açıklamada bürokrasi ve güvenlik birimlerinin bu kadar yoğun olduğu bir şehirde böylesi bir katliamın meydana gelmesi ile gerçeklerin bir kez daha gözler önüne serildiğini kaydetti. Açıklamada “benzer eylem ve mitinglerde her daim izimizi süren polislerin alanda olmayışı üstelik yaralıları taşımak isteyen insanlara gazlarla tazyikli sularla saldırması ve kaçan insanları bomba patlayan alana doğru püskürtmeye çalışılması, bu katliamın devlet eli ile planlı bir şekilde gerçekleştirildiği bizlere gösteriyor” denildi.

“Erdoğan IŞİD ile işbirliği halinde”

AKP’nin hükümete geldiği günden beri emekçilere ezilen uluslara, kadınlara, gençliğe, kendi gibi olmayan toplumun tüm kesimlerine karşı saldırı halinde olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orta Doğu’ya tek başına egemen olma hayali ile çıktığı bu yolda hükümet dahi kurabilecek yeterli milletvekili sayısına ulaşamaması ve dış ilişkilerinde yalnız kalması sonucu korku ve panik halinde olduğu öne sürüldü.

Erdoğan’ın saldırılarını daha da tırmandığı belirtilen açıklamada, “IŞİD çeteleri ile işbirliği halinde Türkiye’yi bir ateş topunun ortasına atmıştır” denildi.

“Yoldaşlarımızın hesabını sorana kadar durmayacağız”

AKP ve sarayın IŞİD ile el birliği halinde halklara açıktan başlatmış olduğu savaşın, halkların birlikte mücadelesi ile son bulacağını kaydedilen açıklamada eylemciler, devrimci, demokrat, yurtsever öğrenciler olarak bu mücadelede her zaman ön saflarda yer aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini belirtildi. Protestoya katılan öğrenciler adına basına yapılan açıklamada “AKP’den, eli kanlı cihatçı çetelerden, katlettikleri yoldaşlarımızın hesabını sorana kadar durmayacağız” denildi. 




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu