kstb

telsim

12-07-2019 12:15 GÜNDEM

Nami: Müzakereler takvimli ve sonuç alıcı bir kurgu ile başlamalı

CTP Milletvekili Özdil Nami, kişisel hesabından müzakerelerle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında "Müzakereler takvimli ve sonuç alıcı bir kurgu ile başlamalı" dedi.

Nami: Müzakereler takvimli ve sonuç alıcı bir kurgu ile başlamalı

CTP Milletvekili Özdil Nami, Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı sosyal medya paylaşımında, Güvenlik Konseyi’ne sunulan son raporda müzakerelerin devamı için tarafların çabalarını artırmaları ve bunu görülebilir bir gelecekte başarılı sonuç alacak şekilde yapmaları gerektiğini yazmasının olumlu bir gelişme olduğunu aktardı.

Nami’nin paylaşımı şu şekilde:

“BM Genel Sekreterinin Güvenlik Konseyi’ne sundugu son raporunda müzakerelerin devamı için tarafların çabalarını artırmaları ve bunu görülebilir bir gelecekte başarılı sonuç alacak şekilde yapmaları gerektiğini yazması olumlu bir gelişme. Müzakereler takvimli ve sonuç alıcı bir kurgu ile başlamalı.  Yani, 2. bir referanduma statükonun devamını imkansız bırakacak şekilde gidilmeli. Bu karar müzakerelerin başında alınıp her iki tarafın seçmeni  ile paylaşmalı. Ancak böyle bir kurgu bizi başarıya götürür. Ucu açık süreçler,  tüm alternatiflerin masaya gelmesi sağlansa bile, bizi bir yere götürmez.”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu