kstb

telsim

25-11-2017 15:34 DÜNYA

Mısır’daki saldırıya dünyadan tepki yağdı

Mısır’daki saldırıya dünyadan tepki yağdı

Mısır’daki saldırıya dünya genelinden tepkiler geldi. Türkiye Başbakan Yardımcısı Bozdağ saldırıyı kınadı.
ABD, Kanada, İngiltere, Fransa’nın yanısırabir çok Arap ülkesi olayı kınayarak Mısır’a destek belirtti.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ saldırıya ilişkin açıklamasında Türkiye Mısır halkının ve Mısır devletinin yanında olduğunu bildirdi.

Bozdağ, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede her türlü işbirliğine ‘ama’sız ve amansız hazırdır” dedi.

Kanada Başbakanı JustinTrudeau, saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Trudeau, “Bu anlamsız saldırı, bir ibadet yerinde ve insanların kendilerini en güvende hissetmeleri gereken bir yerde dua eden kişileri hedef aldı. Kanada bu saldırıyı şiddetle kınamaktadır” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı BorisJohnson da taziye mesajında “Mısır’ın Kuzey Sina bölgesindeki camiye yapılan bu korkunç ve tiksindirici saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Bu nefret dolu saldırıdan dolayı derinden üzgünüm”ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ucuz terör saldırısını” şiddetle kınadığını ifade etti.

Zarif, “Terörün mekan gözetmediği gibi dini ve insani değerler arasında bir fark gözetmediği de yeniden ispatlanmış oldu.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’un, Mısır’daki saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yle telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, görüşmelerde, masum insanların ibadet ettiği bir sırada yapılan bu eylemi “şok edici” olarak nitelendirildiği ve Mısır’ınterörle mücadelesine destek verildiği aktarıldı.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Ürdün Kralı Abdullah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ve Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da daha önce Sisi’yi telefonla arayarak saldırıyı kınadı.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu