kstb

telsim

10-04-2018 15:07 SİYASET

MECLİS GENEL KURULU... (SON)

TOPAL SİNEMA SEKTÖRÜ, ARIKLI YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ KONUŞTU

MECLİS GENEL KURULU... (SON)

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısında, HP Milletvekili Hasan Topal, “Sinema Sektörüne Yapılacak Devlet Katkısının, Ülkenin Sosyo Kültürel ve Ekonomik Yapısına Olumlu Yansımaları” konusunda konuştu.

HASAN TOPAL

Topal, sinema sektörünün önemine değinerek, Malta gibi küçük yerlerin bile sinema için önemli mekanlar haline gelebildiğini kaydetti.

Ülkenin iklim ve coğrafyasının sinema sektörü için çok uygun olduğunu belirten Topal, çoğu ülkelerde sinema alanına destek sağlamak için fonlar bulunduğunu, devletin sinema alanına da destek verebileceğini söyledi.

Topal, Malta’da çekilen filmlere örnekler vererek, Kıbrıs’ta sinemanın tarihçesini anlattı.

Son dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ta çekilen filmlerin kumar temalı olmasının kendisini rahatsız ettiğini belirten Topal, burada çekilecek filmlerin ülke tanıtımına da katkı koyacağını, bu nedenle de devletin bu konuda destek verilebileceğini söyledi.

Topal, basit dokunuşlarla sinema sektörüyle ülke tanıtımına, ekonomisine de katkı sağlanabileceğini; Türkiye’nin dizilerle bile bu alanda büyük başarı sağladığını ifade etti.

ERHAN ARIKLI

Topal’ın ardından söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Yerel Yönetim Reformu” konulu konuşmasını yaptı.
Arıklı, yerel seçimlerin reformların ardından yapılmasını önerdiğini anımsatarak, “maalesef bu öneri reddedildiği için seçimler 1 Temmuz’da yapılacak” dedi.
Arıklı, batık belediyelere başkan seçmenin mantığını halen anlayamadığını, 19 belediyenin maaşları bile ödeyemediğini söyleyerek, zor durudaki belediyelerle ilgili örnekler verdi.
28 belediyenin sadece 7’sinin gelirinin giderinden fazla olduğunu dile getiren Arıklı, 11 belediyenin aldığı hazine katkısını, amaç dışı kullanmak zorunda kaldığını belirtti.
Arıklı’nın konuşmasının ardından bugünkü toplantısı tamamlanan Meclis Genel Kurulu, bir sonraki birleşimini 16 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirecek.




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu