kstb

telsim

26-10-2017 12:18 GÜNDEM

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

"Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Burcu Okumuş’un öldürülmesiyle ilgili cinayet duruşmasına başladı. Duruşmada, kızının katilini karşısında görünce sinir krizi geçiren gözü yaşlı anne, eş katiline feryat etti"

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Gazimağusa’da, kendisini aldattığı düşüncesiyle, Yemen Kahvesi’ne kahvaltıya çağırdığı üniversite öğrencisi eşini, herkesin gözü önünde 5 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra, aynı bıçakla kendi canına da kıymak isteyen Ardahanlı Özgür Okumuş’la ilgili cinayet duruşmasına başlandı.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanık ve sanık avukatı İbrahim Demirtaş hazır bulundu.

Duruşmada, memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinden, yakınlarıyla duruşma için gelen gözü yaşlı anne, kızının katilini, karşısında görmeye fazla dayanamadı.

Kızını kaybettiği günden beridir gözünün yaşı dinmeyen, zar zor ayakta durabilen anne, “Kravat takınca adam mı oldun? Şerefsiz” diyerek bağırıp çağırdı.

Sinir krizi geçiren anne, polis tarafından salondan çıkarılarak sakinleştirildi.

Cinayet anı tüyleri ürpertti

Duruşmada, meseleyi en ince ayrıntısına kadar aydınlatan güvenlik kamera kayıtları ve kamera kayıtlarından elde edilen fotoğrafların, önemli anları mahkemeye detaylı şekilde izletildi ve emare sunuldu.

Emare kayıtlarda, cinayetin ayrıntıları da gözler önüne serildi. Cinayet anı, izleyenlerin tüylerini ürpertti.

Kayıtlara göre, sanık Özgür Okumuş, eşi Burcu Okumuş’u, buluştuğu kahvehanede, bıçakla kovaladıktan sonra, sokak ortasında, vahşice, 5 bıçak darbesiyle ağır şekilde yaraladı.

Burcu Okumuş, orada bulunanlar tarafından, yoldan geçen bir araca bindirilip, kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

22 video dosyası ve 135 fotoğraf emare

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, yasada ömür boyu hapis cezası öngören “taammüden adam öldürme” suçuyla ilgili, ilk tanığı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Bakır’ı yaptığı çalışmaları aktarması için tanık kürsüsüne çağırdı.

Güvenlik kamera kaydı inceleme ve gerektiğinde almakla görevlendirilen polis memuru Mehmet Bakır, korkunç olayın yaşandığı gün, telefoniyen aldığı talimat doğrultusunda, saat 11.05’de olay mahalline giderek inceleme yaptığını söyledi.

Mehmet Bakır, meselenin tahkikat subayıyla istişare ederek, olay günü ve bir gün öncesine ait, Yemen Kahvesi, sanığın kaldığı Mevlüt Apartmanı ve kahvehane önündeki Miray Market’in güvenlik kamera görüntülerini inceledikten sonra, kayıtları taşınabilir belleğe aktararak teslim aldığını ve alığı görüntüleri yeniden DVD’ye aktarıp, tahkikat subayına teslim ettiğini bildirdi.

Bakır, kayıtlardan tespit ettiği önemli anları, ekran görüntüsü olarak kaydedip bir fotoğraf albümü oluşturduğunu ifade ederek, mahkemeye toplam 22 video dosyası ve 135 fotoğraftan oluşan 5 emare sundu.

Cinayet anı kayıtları

Uzman tanık, cinayeti anlatan tespitlerini tek tek şöyle sıraladı:

“Kamera kayıtlarına göre, olaydan bir gün önce, yani 17 Nisan 2017’de,  sanık ve Burcu Okumuş, sanığın önceden çalıştığı Yemen Kahvesi’nde gelir ve burada görüşürler.

Sanık, olay sabahı, 18 Nisan 2017’de, kaldığı apartmandan çıkıp, markete giderek iki bira alıp, evine döner. Saat 10.25’te, yeniden evinden çıkan sanık, bu kez Yemen Kahvesi’nin mutfağına girer ve sağ eli pantolonunun sağ arka cebinde durur vaziyette mutfaktan çıkıp evine döner. Evine, evinin balkonundan giriş yapar. Burada da eli arka cebinde durur vaziyettedir.

Sanık, kahve penceresinden birinin işareti sonrası, saat 10.35’te evinden çıkıp, tekrar kahveye gider. Maktul Burcu Okumuş kahvededir. 10.46’da kahvede bir hareketlenme görülür. Ardından, sanığın bıçakla kovaladığı maktul, kahve içerisindeki sandalyeyi sanığın yoluna devirerek, kahveden koşarak çıkar. Sanık, sandalyeden atlayarak, maktulü kovalamaya devam eder. Burada sanığın elinde, sapından tuttuğu bıçağın sivri ucu dikey şekilde yere bakar.

Saat 10.47’nin 20’inci saniyesinde, kahvehanenin güneye bakan köşesinde, otobüs durağı arkasında, sanık, maktulü elindeki bıçakla bıçaklar. Sanık, burada, sağ elini geriye doğru çekerek, maktule doğru bir hamle yapar. Ardından, daha hızlı ve sert olan ikinci hamle ve üçüncü hamlede, maktul, sırtı duvara yaslanır şekilde öne doğru uzanarak yere düşer. Aradaki iki hamle, kameranın kör noktasına geldiği için kayıtlara düşmez. Bıçağın ilk ve son darbesi arasında 39 saniye vardır.

Saat 10.47’nin 36’ıncı saniyesinde ise sanık, elindeki bıçağı kendi göğsüne iki kez saplar. Ve kalmakta olduğu dairenin balkon kısmına bakarak, üzerine giydiği kıyafeti çıkartıp, bıçakla yere atar. Bana göre, burada, kaldığı dairede olan biriyle konuşur. Kayıtlarda, panjur arasından bu kişinin kolu görülür. Maktul ise 5 bıçak darbesinden sonra, orada bulunanların yardımıyla anayola çıkarılarak, durdurulan siyah bir araçla hastaneye götürülür. Sanık, üzeri çıplak bir şekilde kahvenin önüne gelip kaldırıma oturur ve bir süre sonra, olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılır.”

Bıçağı nereden aldı?

Eş katilini savunan Avukat İbrahim Demirtaş, tanığı, istintak etti ve kısa birkaç soru sordu.

Emare sunulan video ve fotoğrafların içerikleriyle ilgili, tanığı istintak eden sanık avukatı, müvekkili ve maktulün, Yemen Kahvesi’nde, olaydan bir gün önce, 5 saatlik zaman diliminde birlikte oturduklarına dikkat çekti.

Avukat, sanığın bıçağı nereden temin ettiği hususunda sorguladığı tanıktan, “Sanık, kahvehanenin mutfağına girdi ve belini düzelterek dışarıya çıktı. Ben kesinlikle cebinde bıçak var demedim. Mutfakta kamera yok. Sanık, kahveye girişte, 5 saniye süresince de elini arkasına attı. Evine balkondan giriş yaptığı sırada da arkasına attı” yanıtını aldı.

Heyet, savcılığın talebiyle, duruşmayı, 27 Ekim 2017’ye, kaldığı yerden devam edilmek üzere erteledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu