kstb

telsim

31-03-2020 01:05 GÜNDEM

KABİNEDE DEĞİŞİM GÜNDEMDE

Korona krizinin yönetimi sırasında eleştirilerin hedefi haline gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin görevden alınacağı gündemde ki yerini koruyor.

KABİNEDE DEĞİŞİM GÜNDEMDE

Son olarak Alman kafilesini taşıyan otobüs şoförünü izole etmeyen ve gözetim altında tutmayan Sağlık Bakanlığı’nın haftalar sonra Karpaz’da önlem amacıyla
15 köyü karantinaya alması, hem ihmalin büyüklüğünü hem de bakanlığın bu krizi iyi yönetemediğini gösteriyor.
Aldığımız bilgiler ışığında yaşanan bu olaylardan sonra  harekete geçen Başbakan Tatar’ın geçmişte Sağlık Bakanlığı yapmış Faiz Sucuoğlu’nu Pilli’nin yerine ataması gündemde olduğu konuşulmakta.
Hatta Sayın Tatar'ın bu teklifi Sucuoğluna ilettiği ve kendisinden yanıt beklediğide aldığımız duyumlar arasında.
Koronavirüsle ilgili mücadelede yaşanan zaafiyet ve koordinasyon eksikliği, hem hükümet içerisinde hem de sağlık camiasında büyük rahatsızlık yaratıyordu..

Bu hayati mücadele de kurgulanmanın doğru yapılamaması, Sağlık Bakanlığı’ndaki planlama eksikliğini gözler önüne sererken, ilgili çevreler de Sağlık Bakanlığı’nın artık yetersiz kaldığına dikkat çekiyor.

Korona virüs taşıyan vakalarla yakın temas edenler konusunda, bazı doktorların bakanlığa bildirim yapmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın bu kişilere ulaşmadığı ve test yapmadığı da doktorlar tarafından dile getiriliyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye’den KKTC’ye gelen TC Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Pilli’ye hayata geçirmesi gereken birçok öneri sunması ancak Pilli’nin bu konularda hiçbir adım atmaması da Ali Pilli için hükümette bardağı taşıran son damla olduğu ifade ediliyor.

Kabine üyelerinin de Pilli konusunda doktorlardan yoğun şikayetler aldıkları ve bu rahatsızlığı Başbakan Ersin Tatar’a ilettikleri öğrenildi.
Bakan Faiz Sucuoğlu’ndan boşalacak koltuğa ise Aytaç Çaluda’nın getirilmesi aldığımız duyumlar arasında




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu