kstb

telsim

31-12-2019 00:26 GÜNDEM

İthamlar, ihtilaflı konular varken,ne oldu da uzlaşıldı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda imar planları tartışıldı.

İthamlar, ihtilaflı konular  varken,ne oldu da  uzlaşıldı

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “İmar Planı” ile ilgili söz alarak, bu konudaki endişe ve önerilerini dile getirdi. Arıklı, İmar Planı ile ilgili Birleşik Kurulun bugün toplantısı olduğunu ifade ederek, bu konuda Meclis’in bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi, bunun elzem olduğunu vurguladı.

Çünkü bu konuda birçok tartışma yaşandığını, ithamlar, itilaflı konular bulunduğunu ifade eden Arıklı, ne oldu da bu konuda uzlaşıldığını veya uzlaşıya varıldığını sordu. Deprem risk analiz yapılmadan, taşkın riski önlenmeden, drenaj sorunları halledilmeden hazırlanan imar planının sakat olacağına inanç belirten Arıklı, İskele’de söz konusu bölgede sert zeminin 40 metre aşağıda olduğunu, insan hayatının  riske edilemeyeceğini ifade ederek, bu analizler yapılmadan onay verilen bir imar planının yanlış olacağını kaydetti.

Gerekirse emirnamenin uzatılmasını ve tüm bunların yapılmasının ardından imar planının ülkesel fiziki planla birlikte hayat bulması önerisinde bulunan Arıklı, imar planı ile ilgili bir ara emri alındığını ve sonucunun ne olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Arıklı, bu imar planının ertelenmesini talep ederek, gerekli analizlerin zaman kaybedilmeden yapılmasını istedi, aksi halde sorumluluğunun hükümet üstünde olacağını söyledi.




Etiketler : İmar Planı
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu