kstb

telsim

25-11-2017 16:19 DÜNYA

İtalyan ENI iki sondaj yapacak!

İtalyan ENI iki sondaj yapacak!

İtalyan ENI şirketi önümüzdeki dönemde, Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği “münhasır ekonomik bölge” içerisinde iki sondaj yapacak.

Rum radyosuna göre, açıklama, ENI CEO’su Claudio Descalzi ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum Başkanlık Sarayı’nda gerçekleşen görüşmesi sonrasında Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’ten geldi.

Lakkotripis, ENI’nin bu ay sonuna doğru, 6 numaralı parseldeki “Kalypso” yatağında, ardından da 3 numaralı parseldeki “Supia” yatağında sondaj yapacağını açıkladı.

Rum Başkanlık Sarayı’nda bugün öğle saatlerinde gerçekleşen görüşmede, Mısır’daki doğal gaz sıvılaştırma altyapıları ile işbirliği olanaklarının da ele alındığını söyleyen Lakkotripis, müdahil şirketlerle müzakerelere devam edileceğini söyledi.

Claudio Descalzi ise, ENI’nin sözde Rum MEB’i içerisinde başka hidrokarbon yatakları keşfi konusunda iyimser olduğunu söyledi. “Şirketin 6 ve 3 numaralı parsellerdeki sondajları süratle, önümüzdeki 2-3 ay içerisinde yapılacak” dedi.

Descalzi, ENI’nin şu ana kadar 150 milyon dolar harcadığını  belirterek, bunun, şirketin hidrokarbon rezervleri olduğuna inancının göstergesi olduğuna işaret etti.

Descalzi, East Med isimli doğal gaz boru hattı inşası konusunda İtalya, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasındaki müzakerelerden de iyimserlik belirtti.

Diğer kaynaklar ise, ENI’nin TOTAL’le ortak olduğu 6’ncı parseldeki “SAIPEM 12000” sondaj gemisi eliyle gerçekleştireceği sondaja Kasım sonunda başlayıp Ocak 2018’de tamamlayacağını, 3 numaralı parseldeki sondajı da Ocak’ta başlayıp Mart’ta tamamlayacağını haber verdi.




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu