kstb

telsim

30-12-2020 21:09 GÜNDEM

Ercan Arıklı hakkında çıkan iddialara cevap verdi...

Ercan Arıklı: “2 günde bir PCR testi yaptırıyorum… Türkiye’ye kordon kanı ve kök hücre taşıyorum…

Ercan Arıklı hakkında çıkan iddialara cevap verdi...

Ülkeye karantinasız giriş yapması hususunda çıkan haberlere yanıt vererek, sağlık alanında çalışması nedeniyle özel izinle giriş yaptığını, kordon kanı ve kök hücreleri Türkiye’ye taşıdığını ifade etti.

 

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı'nın oğlu Ercan Arıklı'nın ülkeye karantinasız olarak girmesi nedeniyle çıkan haberlere cevap vererek, sağlık alanında çalıştığını da Türkiye'ye kordon kanı ve kök hücre taşıdığını dile getirdi. 

 

Arıklı, Türkiye’den 2007 yılından bu yana ‘kordon kanı bankası’ olarak KKTC’de hizmet veren Onkim Kök Hücre Teknolojileri A.Ş. firmasının KKTC yetkilisi olarak Ağustos 2020 den beri çalışmakta olduğunu dile getirerek, “Pandemi süreci nedeni ile Türkiye’den geliş - gidiş sağlıklı yapılamadığı için KKTC Sağlık Bakanlığı, Sivil Havacılık ve ilgili kurumlardan özel izinle PCR testlerimi düzenli yaptırmaktayım” dedi.

 

Söz konusu giriş – gelişlerde kullanması adına Sağlık Bakanlığı’ndan belgesi olduğunu da bir kez daha yineleyen Arıklı, PCR testi sonuçlarının hiç pozitif çıkmadığının altını çizdi.

Arıklı, Türkiye’de havalimanından hiç çıkmadığını, direk olarak gelen görevli kişiye kök hücreleri teslim ettiğini belirtti.

 

Kordon kanı kök hücrelerinin hayati önem arz ettiğini ifade eden Ercan Arıklı, ülkeye girmesinin ardından kendini izole ettiğini ve 2 gün aralıklarla PCR testini aksatmadan yaptığını söyledi.

 

Ercan Arıklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben Türkiye’den 2007’den bu yana kordon kanı bankası olarak KKTC de hizmet veren Onkim Kök Hücre Teknolojileri A.Ş. firmasının KKTC yetkilisi olarak Ağustos 2020 den beri çalışmaktayım. Pandemi süreci nedeni ile Türkiye’den geliş gidiş sağlıklı yapılamadığı için KKTC Sağlık Bakanlığı, Sivil Havacılık ve ilgili kurumlardan özel izinle PCR testlerimi düzenli yaptırmak ve negatif sonuç olması kaydıyla giriş çıkış yapabilmekteyim ki şu ana kadar hiç bir test sonucum pozitif çıkmadı.

 

Onkim Kök Hücre Teknolojileri firmasının iştigal alanı Kordon Kanı ve Kordon Dokusu Kök hücre saklama hizmetidir. Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı ve kordon dokusu özel kit çantasında bekletilmeden maksimum 48 saat içinde merkeze teslim edilmelidir.

 

Kök hücreler başta kan hastalıkları olmak üzere birçok önemli hastalıklarda kullanılmakta ve çalışmalar yapılmaktadır, günümüzde yaşadığımız Koronavirüste bile kullanımları söz konusu. Kordon kanı ve kök hücre saklaması adına sadece Türkiye firmaları değil aynı şekilde İngiltere ve Güney Kıbrıs Firmaları da çalışmaktadır ve bu firmanın temsilcileri de aynı benim gibi doğum sırasında alınan kordon kanı ve dokuyu aynı gün gümrükten Güney Kıbrıs a gidip gelerek hizmet vermektedirler.

 

Bu firma temsilcileri aynı hizmeti aynı şekilde verdikleri halde benim gibi sorgulanmıyorlar. Takdir edersiniz ki kordon kanı saklanan çocuk için hayati öneme sahiptir ve bu haktan mahrum bırakılmamalıdır. Diğer ticari ya da özel gidiş gelişlerle bir tutulmamalıdır. Çünkü kordon kanı kök hücreleri hayati önem arz etmektedir. Yaşadığımız bu süreçte sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız, O nedenle ben kendi hayatımı riske ederek belki bir çocuğun umudu olabilecek kök hücre saklanması için bu işi gönül huzuru içinde yapıyorum.”

KIBRISPOSTASI




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu