kstb

telsim

17-08-2020 12:23 GÜNDEM

DENKTAŞ'DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA ÇAĞRI

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı adaylarına çağrı yaparak, köy ziyaretleri ve toplu buluşmalarda çok dikkatli ve hassas davranmaları gerektiğini kaydetti.

DENKTAŞ'DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA ÇAĞRI

Denktaş, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Türk Sen) ziyaret ederek Başkan Arslan Bıçaklı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Kampanya başlamadan önce sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek amacını ve adaylığını anlatmaya çalıştığını ifade eden Denktaş, önceleri niyeti olmamasına rağmen yaşanan süreçte bir görev olarak gördüğü için aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Konuşmasında Tür Sen üyelerinin desteğini isteyeceğini kaydeden Denktaş : “Göreceğiz ki sabah haberlerinde kimileri gülerek karşılasa da, ikinci turda bu ipi göğüsleyebileceğimize inanıyorum” dedi.

Gittiği, gezdiği yerlerde aldığı tepkilerin çok olumlu olarak gördüğünü söyleyen Denktaş, insanların gerçekten bir alternatif isim aradığına değindi.

Covid 19 nedeniyle bu seçimin büyük mitinglerin yapılmayacağı bir seçim olacağına işaret eden Denktaş, teknolojinin sunduğu imkanları kullanmak suretiyle süreci götüreceklerini söyledi.

Denktaş, aday olanlara çağrıda bulunarak gidilen toplu ziyaretlerde yeniden baş gösteren koronaya karşı çok hassas davranılmadığını belirtti.

İnsanların adayların hassas davrandığını görmek istediğini söyleyen Denktaş, vatandaşın adayların hassasiyetini gördüğü takdirde kendi tedbirlerini de alacağına işaret etti.

Denktaş şunları söyledi:

“4 vaka varken kapandık. Şimdi vaka sayımız oldukça fazla. Buna yerel vakalar da eklendi. O yüzden en başta bizim çok hassas olmamız lazım. Köy ya da kahvehanelere gidildiğinde insanlar kucaklamak isteyebilir , biz de isteyebiliriz. Ama bu dönem tehlikeli. Hükümet nasıl olsa diğer kararları almayacak. Dolayısıyla ilk başta, halk olarak nasıl hassasiyet gösterdiysek bu dönem de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Bu anlamda kendim de dahil olmak üzere adaylara çağrı yapmak istiyorum”

BIÇAKLI

Türk Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, özellikle geçirilen süreç göz ününe alındığında aday olmanın cesaret işi olduğunu ifade ederek Denktaş’ı kutladı, başarılar diledi ve ziyareti için de teşekkür etti.

Bıçaklı, Cumhurbaşkanlığı makamının icranın içerisinde olmasa da icra ile birlikte ülke yönetimine şekil vermesi gerektiğini belirterek, özellikle son dönemlerde ülkeyi yönettiğini iddia eden Hükümetin, Cumhurbaşkanı ile diyalog

kurmadığını, hatta Cumhurbaşkanı’nın söylediği bir şey varsa illa ki onun tersine bir tutum sergilediğini belirtti.

Bıçaklı, bu durumun aslında halkın ve toplumun geleceği ile oynamak anlamına geldiğine işaret etti.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu