kstb

telsim

30-04-2019 11:33 GÜNDEM

Burada önemli olan sizlerin seçeceğiniz taraftır

Basın-Sen tüm emekçilerin işçi bayramını selamlayıp 1 Mayıs günü tüm üyelerini sokağa çıkmaya davet etti.

Burada önemli olan sizlerin seçeceğiniz taraftır

Basın-Sen tüm emekçilerin işçi bayramını selamlayıp 1 Mayıs günü tüm üyelerini sokağa çıkmaya davet etti. 

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Özel sektör çalışanlarının durumu ve sermayenin tavrı açık ve nettir. Burada önemli olan sizlerin seçeceğiniz taraftır. Bizim tarafımız net! Emek ve emekçiden yana olan duruşumuz dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Ve bu kavgamızı yarınlara taşımak en önemli görevimizdir.

Bu kavganın en önemli ayağı özel sektörde sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması ve tüm çalışanların güvence altında olmasıdır. Bu bağlamda mücadelemiz devam ediyor. Şu anda Çalışma Bakanlığı’nın katkılarıyla teşvik sistemi ile özel sektörde bir olan toplu iş sözleşmesi sayımızı altıya çıkarsak da, bunun geçici bir adım olduğu bilincini ilk günden itibaren akıllarımıza kazımış durumdayız. Ve esas kavganın tüm özel sektör emekçilerinin sendikalaşması yönünde olması gerektiği düşüncesindeyiz. Küçük de olsa 2 yıllık görev süremiz içerisinde özel sektörde sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesi konularında önemli adımlar attık. Fakat bu durumun sürdürülebilir olabilmesi ve kalıcı bir hale gelebilmesi için mutlak olarak meclisten gereken yasanın geçmesi kaçınılmazdır.

Bu duygu ve düşüncelerimizle, tüm emekçilerinin işçi bayramını selamlar, 1 Mayıs günü tüm üyelerimizi sokağa çıkmaya davet ederiz.”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu