kstb

telsim

15-05-2019 11:37 GÜNDEM

AKEL’in Avrupa Parlamentosu faaliyetleri

Avrupa Parlamentosu’nda son 5 yıl içerisinde (2014-2019) Avrupa Parlamentosu’ndaki AKEL Temsilciliği’nin Avrupa Birleşik Solu/Kuzey Yeşil Sol (GUE/NGL) ile işbirliği çerçevesinde Brüksel’de ve Kıbrıs’ta Kıbrıslı rumların ve Kıbrıslıtürklerin katıldığı çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi.

AKEL’in Avrupa Parlamentosu faaliyetleri

Son 5 yılda AKEL’in davetlisi olarak Brüksel’e giden gruplarda onlarca Kıbrıslıtürk yer aldı. Gerçekleştirilen etkinliklere konuşmacı olarak katılanlar oldu.

Bunlardan bazıları:<

• Şubat 2015. AKEL Avrupa Parlamentosu Milletvekillerinin önerisiyle araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ ve şair Mihalis Hristofidis Avrupa Yurttaş Ödülü’ne layık görüldü.

• Ekim 2015. “Kıbrıs Sorunu Müzakereleri: Mevcut Durum ve Perspektifler” konulu panele Kıbrıslıtürk toplumunun eski lideri Mehmet Ali Talat ve AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu konuşmacı olarak katıldı.

• Şubat 2015. “Kıbrıs ve Enerji, Bölgede Barış ve Refah” konulu etkinliğe DEV-İŞ Eski Genel Başkanı Ali Gulle ve AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu konuşmacı olarak katıldı.

• Aralık 2015. BKP Gençlik’ten ve EDON’dan gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Belçika İşçi Partisi Gençliği ile birlikte Brüksel’de panel ve ortak etkinlik gerçekleştirildi. 

• Ekim 2016. Kayıp Şahıslar Komitesi ile işbirliği içerisinde Avrupa Parlamentosu’nda “Kıbrıs’ın Kayıpları” konulu fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Sergiye AKEL’in davetlisi olarak Brüksel’e giden Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk kayıp yakınları katıldı.

• Haziran 2018. “Kıbrıs Sorunu-Crans Montana Sonrası Perspektifler” konulu panele AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Profesör Niyazi Kızılyürek ve AKEL Politbüro Üyesi Tumazos Çelebis konuşmacı olarak katıldı.

• Şubat 2019. AKEL’in davetlisi olarak Brüksel’e giden grupta Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk kültür insanları yer aldı.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu