kstb

telsim

16-01-2018 16:24 TÜRKİYE

Afrin NATO gündemine taşındı

Afrin NATO gündemine taşındı

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı Brüksel’de başladı.

Toplantıda Türkiye’yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar temsil ediyor.

Orgeneral Akar’ın Brüksel’de ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Afrin gündemiyle biraraya gelmesi de bekleniyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, Orgeneral Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı’nın açılış oturumunda söz aldı.

Orgeneral Akar yaptığı konuşmada, “NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır.” ifadesini kullandı.

“DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir.” diyen Akar, “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz.” diye konuştu.

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral PetrPavel ise, gazetecilere yaptığı açıklamada toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da mevcut güvenlik durumuna odaklanacaklarını, bu çerçevede NATO’nun DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyona katkısı ve Irak’taki rolüne ilişkin görüşmeler yapacaklarını kaydetti. Toplantı iki gün sürecek.




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu