kstb

telsim

28-10-2019 11:05 EKONOMİ

60 Çin şirketinde yükseliş Xi'nin “blockchain” desteğiyle % 10 sınırına dayandı

Çin Devlet Başkanı Xi'nin blockchain teknolojisine destek açıklamasının ardından anakarada işlem gören altmış şirketin hisselerindeki yükseliş günlük yüzde 10 sınırına dayandı

60 Çin şirketinde yükseliş Xi'nin “blockchain” desteğiyle % 10 sınırına dayandı

Çinli yatırımcılar, Devlet Başkanı Xi Jinping'in Pekin'in blockchain teknolojisini geliştirmek istediğini belirtmesinin ardından blockchain teknolojisiyle ilgili tüm hisselerde güçlü alım yaptı.

Çin hisselerine Pazartesi günü geniş çaplı alım geldi. Zhejiang Huamei Holding Co Ltd. ve Julong Co Ltd., Şanghay ve Shenzhen'de günlük yükseliş limitine ulaşan 60'tan fazla teknoloji hissesi arasında bulunuyor.

Değeri en yüksek kripto para Bitcoin de yüzde 30 yükseliş kaydederken, bebek maması üreticisi Beinmgmate Co. ve özçekim uygulama geliştiricisi Meitu Inc. gibi blockchain ile belli belirsiz ilişkisi olan hisselere de güçlü alım geldi.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın Cuma günkü haberine göre Xi, geçen haftaki bir çalışma oturumuna başkanlık etmesinden sonra Çin'in blockchain teknolojisine yönelik yatırımlarını artıracağını söyledi.

Piyasanın tepkisi Xi'nin desteğinin Çin'de ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor. Üst düzey yetkililer Pazartesi günü 2018 başlarından beri ilk büyük politika topkantılarına başladılar.

Guangdong Xiaoyu Investment Management Co. fon yöneticisi Li Shiyu, “Bu şirketlerin çoğu, özellikle de blockchain ile yeni bağlantı kurmaya çalışanlar heyecandan pay almaya çalışıyor. Lider tarafından öncelik olarak belirtilen bir konunun ne kadar coşku yaratabileceğini gösteriyor.” dedi.

Shenzhen Bilgi Teknolojisi Endeksi Pazartesi günü yüzde 5.1 yükselerek iki ayın en güçlü artışını gerçekleştirdi. Hundsun Technologies Inc., Easysight Supply Chain Management Co., YGSOFT Inc. ve resmi olarak kayıtlı onlarca blockchain şirketinde kazanç günlük yüzde 10 sınırına dayandı.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu