kstb

telsim

17-05-2019 09:34 GÜNDEM

Yasemin Hareketi LGBTİ+ Dostu Aday Taahhütnamesi’ni imzaladı

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Nisan ayının ortasında başlattığı, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri adaylarına yönelik taahhütname imzalama çağrısına “Yasemin Hareketi”nden yanıt geldiği ve Zeki Beşiktepeli, Faize Özdemirciler, Şener Levent, Oz Karahan, Ali Baturay ve Ibrahim Aziz tarafından taahhütnameyi imzaladığı açıklandı.

Yasemin Hareketi LGBTİ+ Dostu Aday Taahhütnamesi’ni imzaladı

Kuir Kıbrıs Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Sağ politik partilerin, yabancı düşmanı ve ırkçı ajandaları için ifade özgürlüğünün sınırlarını zorlarken, Avrupa’nın 2019 yılının Mayıs Ayında gerçekleştireceği Avrupa Parlamentosu seçimleri gittikçe kutuplaşmış bir sosyal ve politik iklimde gerçekleşiyor. AB’nin kurulduğu en temel değerler ve standartlar – insanlık onuruna ve insan haklarına saygı, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü sorgulanır hale gelmiş ve insan hakları – özellikle LGBTİ+  (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, Interseks ve Artı) konularını içeren insan halkları, zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya gelmiştir.

Kuir Kıbrıs Derneğinin Nisan ayının ortasında başlattığı, yaklaşan  Avrupa Parlamentosu seçimleri adaylarına yönelik taahhütname imzalama çağrısı “Yasemin Hareketi” adayları olan Zeki Beşiktepeli, Faize Özdemirciler, Şener Levent, Oz Karahan, Ali Baturay  ve Ibrahim Aziz tarafından imzalandı.

Kuir Kıbrıs Derneği (QCA) olarak, ILGA Avrupa organizasyonu altında, kendi ülkelerinde LGBTİ+ ile ilgili konuları Parlamento’da temsil edeceklerini taahhüt eden ve Yasemin Hareketi üyeleri tarafından imzalanan taahhütname  5 madde içerir ve şöyledir;

1)   AB hukukunda ve politikasında Korumanın Güçlendirilmesi

2)   LGBTİ+ insan hakları savunucuları için uygun bir ortamın sağlanması,

3)   Az temsil edilen seslere müttefik olmak,

4)   LGBTİ+ hakları konusunda AB liderliğinin sağlanması ve

5)   LGBTİ+ ve tüm insan hakları temelindeki mücadelelerde konumun ve gücünü kullanılması.

Taahhütname ile ilgili  daha fazla bilgi için: http://www.comeout.eu




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu