kstb

telsim

16-12-2017 11:22 TÜRKİYE

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri  Programında, Saygı Ödülü'nü kazanan Teoman Duralı'ya ödülünü veren Erdoğan, her  biri mümtaz isimlerden oluşan 5 kişilik jüri tarafından bu yıl ki Necip Fazıl  Ödülleri'ne layık görülen şiir dalında Ahmet Murat, hikaye-roman dalında Necip  Tosun, fikir-araştırma dalında Ahmet Özalp'ı, ilk eser dalında Betül Nurata ve  Emre Ergen'i, uluslararası ödül alanında Bosnalı Cemalettin Latiç'i, saygı  ödülünde de Prof. Dr. Teoman Duralı'yı tebrik etti.

Edebiyat, fikir ve sanat dünyasına eserleriyle katkıda bulunanlara,  gelecekteki çalışmalarında başarılar dileyen Erdoğan, Necip Fazıl ismini taşıyan  bir ödül almanın kolay olmadığını ifade ederek, "Artık sizler bu ismin ve ifade  ettiği büyük davanın sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyorsunuz." dedi.

Necip Fazıl ile birebir tanışmasının 18 yaşında Milli Türk Talebe  Birliği çatısı altında olduğunu anlatan Erdoğan,  Necip Fazıl'ı yaptıkları Milli  Gençlik Geceleri'nden bir kaçında gerek İstanbul gerekse Anadolu'nun bazı  yerlerinde takdim etme şerefine de nail olduğunu anlattı.

Necip Fazıl ile bu noktada ikili ilişkilerinin de ilerlemeye  başladığını aktaran Erdoğan, kendisinden yaşça büyük ağabeylerinin Necip Fazıl  ile çok daha ileri derecede görüştüğünü, bunların da hatıralarını kendilerinden  dinlediklerini ifade etti.

Necip Fazıl'ın, özellikle dar çerçevede olduğu zaman muhabbetinin  doyumsuz olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"O muhabbetlerde hakikaten unutulmayacak hatıralar vardı. Allah rahmet  eylesin. Fakat bizim dünyamıza kazandırmış olduğu o dinamizm çok çok farklıydı.  Verdiği heyecan çok çok farklıydı. Onunla beraber bizler gerçekten bugün  karşımıza dikilen bazı gruplar, bazı saldırganlar var ya, işte o zamanlarda  kalemiyle onlara karşı duran, yegane isim üstat Necip Fazıl Kısakürek'ti. Adeta  tek başına onları çökertiyordu, baş edemiyorlardı. Yargıda, adliyelerde yine aynı  şekilde dimdik duran bir isim. Biz dik durmayı ondan öğrendik. Hele hele bir  ifadesi var ki hiç unutmuyorum. O hakime verdiği cevapta, 'bıktık senden'  dediğinde, 'siz burada hancı, ben de bu davada yolcu oldukça, ben buraya daha çok  uğrarım' ifadesini unutamıyorum.  Mesele bu... İnşallah bizler de bu davada  yolculuğumuzu, ayağımızı sabit kadem tutmak suretiyle devam etmek durumundayız."




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu