kstb

telsim

20-09-2018 07:50 GÜNDEM

Parayı veren düdüğü çalar mı?

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kurultay tarihi yaklaştıkça oy kullanacak üyeleri etkilemek ve yönlendirmek için yapılan çeşitli çalışmalar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlar arasında “UBP üyelerine telefon açarak anket yaptık” diyenlerin yanısıra kendi kanaatını UBP üyelerinin görüşüymüş gibi yansıtanlar da var.

Parayı veren düdüğü çalar mı?

UBP’ye yakın isimlerin görüşleri

Kurultay öncesi nabız yoklaması amacıyla yapıldığı iddia edilen bu tür anketler ve sonrasında yapılan açıklamaların ne kadar gerçekçi olduğu konusunda görüşlerini açıklayan UBP’ye yakın isimler şunları dile getiriyor:

“Bu tür yönlendirmeler ne yazık ki son zamanlarda iyice sıklaştı. Oysa kurultayda oy kullanacak kişilerin kime oy verecekleri konusunda ortaya konulmuş gerçek bir anket yok. Bu tür çalışmaların UBP tabanını etkileyeceğini düşünenler yanıldıklarını kurultay günü geldiğinde görecekler”

 

Hayali ifadeler

Kurultayla ilgili çalışmalarını sürdüren adaylar konusunda “hayali” ifadeler kullanıldığını da belirten UBP’ye yakın isimler “Biliyorsunuz bu tür anketler son zamanlarda maddi kazanç kapısı haline getirilmiş durumda. Yerel seçim veya Genel Seçim gibi durumlarda anket çalışması yapılması doğal kabul edilebilir ama UBP gibi bir siyasi partinin gerçekleştireceği kurultayı yönlendirmeye yönelik açıklamalar ciddiye alınabilecek bir durum değildir” dediler.

Milyon TL’ler ifade ediliyor

Bu tür anketlerde milyon TL’ler döndüğü konusunu da değerlendiren UBP’ye yakın isimler, “Tabii ki bu da mümkündür, eğer anket yapacağını söyleyen kişi ve kuruluş en çok parayı vereni “birinci sırada” gösterirse bunun da bir bedeli olur. Siz bir adayı öne çıkarır ve seçim sonucu farklı olursa ne itibarınız kalır, ne de inandırıcılığınız” ifadesini kullandılar.

 

Ne dediyse gerçekleşmedi

Bilindiği gibi adı geçen sözde anket merkezi daha önce de “Meral Akşener kazanacak” demiş yanılmıştı,  “Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu %35 oy alarak kazanamayacak” iddiasında bulunmuş, Sennaroğlu % 65 ile kazanmıştı, ayrıca “Demokrat Parti barajı geçemeyecek” demiş DP 3 milletvekili çıkartarak 2 bakanlık almıştı.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu