kstb

telsim

07-11-2019 14:10 GÜNDEM

‘Liseler Yarışıyor’ yeniden BRT ekranlarında

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu “Liseler Arası Bilgi Yarışması” eğitim programı projesi işbirliği protokolü imzalandı.

‘Liseler Yarışıyor’ yeniden BRT ekranlarında

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu “Liseler Arası Bilgi Yarışması” eğitim programı projesi işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile BRTK Müdürü Meryem Özkurt’un imza koyduğu ” Liseler Yarışıyor” programı 26 Kasım 2019 – 25 Mayıs 2020 tarihleri arasında BRTK ekranlarında izleyici ile buluşacak.

38 okulun katılacağı “ Liseler Yarışıyor” programın yapımcılığını Kemal Darbaz, yapacak.

Projenin amacı; Her anlamda düzeyli, çağdaş, kamusal yayıncılık anlayışına uygun bir televizyon programını hayata geçirmek, Öğrencilerin bilgiye ulaşmasını, paylaşmasını ve kullanımını özendirmek,kaynak tabanlı ve problem tabanlı öğrenmeyi teşvik etmek, problem çözme becerisi kazandırmak, olaylar ve olgular arasında neden sonuç ilişkisi kurmayı öğretmek, Kendilerini yenilememin önemin kavratmak, dayanışma ve sevgi duygularını geliştirmek, Sevgi ve saygı duyguları ölçüsünde rekabet ve girişim gücünü artırmak, okula ve topluma aidiyet duygusunu güçlendirmek, Grup çalışma duygusunu geliştirmek, eğitimin temel ilkelerine uyumlu bilgi edinilmesini sağlamak .

Milli Eğitim Nazım Çavuşoğlu, BRTK gibi önemli bir kurumla protokol imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
” Liseler Yarışıyor” bilgi yarışmasının BRTK ile ortak yapılacağını belirterek hedeflenenin öğrencilerin bilgiye ulaşmasını, paylaşmasını ve kullanmasını özendirmek olduğunu söyledi.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt da amaçlarının gençleri bilgiye teşvik edip grup çalışmasına öncülük etmek olduğunu kaydetti..

Özkurt, Bakanlık ile daha önce de programlarda işbirliği yaptıklarını belirterek işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu