kstb

telsim

08-11-2015 11:57 MAGAZİN

LAÜ öğrencileri ‘Yarın İçin Bugün’ sloganıyla Gemikonağı sahil şeridindeki çöpleri temizlediler...

Öğrencilerden örnek davranış Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık son sınıf öğrencileri, Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu tarafından yürütülen, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, “Yarın İçin Bugün” sloganıyla çevre temizliği kampanyası düzenlediler. Gökmenoğlu ve öğrenciler proje kapsamında Gemikonağı sahil şeridinden başlayarak, Cengiz Topel Anıtı’na kadar olan bölgedeki çöp ve atıkları titizlikle temizlediler.

LAÜ öğrencileri ‘Yarın İçin Bugün’ sloganıyla Gemikonağı sahil şeridindeki çöpleri temizlediler...

Öğrenciler tarafından bölge halkına çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak ve örnek olmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Gökmenoğlu, amaçlarının gelecekte çevreye duyarlı öğretmenler yetiştirmenin yanı sıra, yaşanabilir bir çevre bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Gökmenoğlu, ‘öğrencilerimizin yoğun katılımı ile çöp toplama ekinliğini gerçekleştirirken, bölge halkı alkışlarla öğrencilerimize destek oldular’ dedi.

Çevre temizliğine katılan öğrenciler yaptıkları çalışmayla ilgili şunları söyledi:

“Temiz bir çevre için el ele”

Büşra Özcan: Biz LAÜ öğrencileri olarak Gemikonağı sahil şeridini temizleyerek bölge halkına ve öğrenci arkadaşlarımıza örnek olmayı amaçladık. Temiz bir çevre için herkesin el ele vererek, birlikte çalışması gerektiğini düşünüyorum.

Yeşim Mert: Herkesin temiz bir çevrede yaşama hakkı olduğuna dikkat çekmek için Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında çevre temizleme etkinliği düzenledik. Yaptığımız çalışma ile Gemikonağı sakinleri tarafından takdir edildik. Bu da bizi mutlu etti, çünkü yaptığımız işin başarılı olduğunu gördük.

Mustafa Kıvanç: Günümüzde en önemli sorunlardan birisi çevre kirliliği ve biz öğrenciler çevre konusunda üzerimize düşen görevi yapıp farkındalık yaratarak çevre temizliğinin önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çünkü her iyi davranış, iyi bir örnektir.

Öğrencilerin, Gemikonağı sahilinde başlattıkları temizlik Cengiz Topel Anıtı’nın bulunduğu alanın da temizlenmesi ile son buldu.




Etiketler :
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu