kstb

telsim

07-12-2015 14:03 EKONOMİ

KAÜ, MOLDOVALI PARLAMENTER HEYETİNİ AĞIRLADI

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP desteğiyle iş, ticaret ve finans olanaklarını değerlendirmek amacıyla KKTC’de bulunan ve Le Chateau Lamboussa’da konuk edilen Moldova Parlementer Heyeti, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde (KAÜ) ağırlandı.

KAÜ, MOLDOVALI PARLAMENTER HEYETİNİ AĞIRLADI

KAÜ’nün kampüs binalarını gezen heyet, Lefkoşa Surlariçi ve KAÜ’nün tarihi değerlerine hayran kaldıklarını söylediler. Heyette bulunan Olga Sainciuc (proje yöneticisi), Vladimir Didilica (Uluslararası İlişkiler Departmanı), Mihai Frecatel (İdari Birim), Mariana Rufa (Yönetici), Liviv Andriuta (Yönetici), Elena Bobkova (Yönetici),Vitality Yankouskiy (Yönetici), Ruslan Slobodanyuk (Uzman), Eughenya Eustigneey (Müdür), Vasile Cojan (Başkan),Galina Papik (Müdür), Igor Gorashov (Takım Korodinatörü), Angela Frume (Program Koordinatörü) KAÜ Rektörü Prof.Dr Asuman Türkel tarafından karşılandı.

Projeler anlatıldı

Turkel, Moldova Parlamenter heyetine KAÜ’nün surlariçini yeniden canlandırma projesi ve yeni açılacak fakültelerle ilgili bilgi verdi. Görüşmenin ardından KAÜ’nün tanıtım sunumu gerçekleşti ve tüm fakülteler ile Liberal art eğitim sistemi tanıtılarak misafirler uğurlandı.

KKTC Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Ticaret ve Sanayi Odaları, LTB Başkanı, Bankalar, Finans Şirketleri ve KKKTC işadamları ile biraraya gelecek olan konuk Parlementerler, KAÜ’nün Lefkoşa’nın tarihi bölgesi Surlariçi’ne büyük katkısı olacağını belirterek böyle bir bölgede bir üniversite kurulmasının, KAÜ’nün tarihi canlandırma misyonuyla dahna büyük önem kazandığını ifade ettiler.

 




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu