kstb

telsim

02-07-2019 08:45 TEKNOLOJİ

Jony Ive’ın Apple’dan ayrılık nedeni hakkında yeni iddia

Jony Ive ve Apple‘ın yollarının ayrılacağı haberi, pek çok kişi tarafından ani ve şaşırtıcı bir karar olarak değerlendirilmişti.

Jony Ive’ın Apple’dan ayrılık nedeni hakkında yeni iddia

Jony Ive ve Apple‘ın yollarının ayrılacağı haberi, pek çok kişi tarafından ani ve şaşırtıcı bir karar olarak değerlendirilmişti. 

The Wall Street Journal‘da Tripp Mickle imzasıyla yayınlanan bir makale, Apple içinde huzursuzluğa neden olan çeşitli anlaşmazlık noktalarını gözler önüne seriyor. Bu anlaşmazlıkların şirketin dahi CEO’su ve dahi tasarımcısı arasındaki “ürün büyüsü”nü yavaş yavaş yok ettiği belirtiliyor.

Makalede Apple’ın Jony Ive tarafından yönetilen tasarım ekibinin, 2015’teki Apple Watch tanıtımının ardından Ive’ın arka planda kalmasından giderek rahatsız olduğu belirtiliyor. Tasarımı ön planda tutan şirketin önceliğini operasyonlara vermesinin de Ive ve ekibini rahatsız ettiği söyleniyor. Ive’ın arka planda kalmasının ürün tasarımının merkezinde yer alan uyumlu çalışmayı zorlaştırdığı belirtilirken, bu süreçte tasarım ekibinin çok sayıda kilit üyesinin Apple’dan ayrıldığına dikkat çekiliyor.

The Wall Street Journal’daki yazıda öne çıkan noktalar ise şu şekilde:

  • Tim Cook’un ürün tasarım sürecine az ilgi göstermesi Ive’ın şevkini kırdı. Operasyon kökenli olan Cook’un bazı ürünleri ilk defa Apple’ın etkinliklerinden sonra deneyim alanında görmesi, bu ilgisizliğin bir örneği olarak değerlendirilebilir.
  • Ive, şirketin yönetim kurulunun Apple’ın ana işiyle alakasız arka planlara sahip kişilerle dolmasından rahatsız oldu.
  • Apple, Ive’ın yeni şirketi LoveForm’a kendisiyle çalışması için her yıl milyonlarca dolar ödeyecek.
  • Apple Watch’un konumlandırılması konusunda Jony Ive ve şirketin bazı üst düzey yöneticileri arasında anlaşmazlık yaşandı. Ive, saatin iPhone’un uzantısından ziyade bir moda aksesuarı olarak tanımlanmasını istedi. Cihaz bu nedenle bir uzlaşıyla satışa sunuldu. Apple ilk yılda hedeflediğinin sadece dörtte biri oranında Apple Watch satabildi. 17 bin dolarlık altın Apple Watch Edition’ların büyük kısmı elde kaldı.
  • Tasarım ekibi, kullanıcılara mesajları ve haritaları görsel ekranlarla sunacak artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalışmaya devam ediyor.
  • Mühendisler, iptal edilen AirPower kablosuz şarj matının bozuk parayı bile ısıttığını ve cihazları eşit miktarda şarj edemediğini ortaya çıkardı.



DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu