kstb

telsim

29-03-2018 18:32 EĞİTİM

İAÜ Eker’i ağırladı…

İstanbul Aydın Üniversitesi eğitimde kaliteyi ve başarıyı yakalamasının tesadüf olmadığını gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri, kaliteli eğitim ve panelleri ile bir kez daha gösterdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Türkiye ve Gönül Coğrafyamız” adlı panelde konuşan Ak Parti Dış İlişkiler Sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Dr. Mehdi Eker önemli konulara değindi.

İAÜ Eker’i ağırladı…

Eker , “Düşünce kodlarımız yerli ama değerleri evrenseldir. Bu yüzden Myanmar’ın acısını hissediyoruz. Afrika, Latin Amerika, Asya ve Uzakdoğu’daki acıları hissediyoruz. Dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Karadeniz Havzası’nda, Akdeniz Havzası’nda küresel güçleri etkileyen olaylar vuku buluyor. 1. Dünya savaşı bu coğrafyada  bitmedi devam ediyor. Bu coğrafyada olup biten her şey bize aslında bunu söylüyor. AK Parti’nin 150-160 yıllık tarihinin tasavvurudur. AK Parti’nin uzun iktidarının ardında ki sır budur. Türkiye’nin hafızası dirilmiştir. Hain FETÖ’de dahil tüm terör örgütlerinin kabloları birbirine bağlıdır ve aynı prizden elektrik almaktadır. Hepsinin amacı coğrafi yapımızı yeniden şekillendirmek. Deaş İslam düşmanlığını, islamafobi’yi geliştirmek için kurulmuş bir terör örgütüdür. İslam ile hiçbir ilgisi yoktur, PKK’da aynen öyledir. Afrin’de insanların hayatına güzellik katmak derdinde değil, hegemonya peşindedir. Türkiye çok eksenli bir dış politika izliyor. AB üyeliği için mücadele ediyor. Avrupa’nın tüm evrensel değerleri bizim kendi değerlerimizdir aslında. Türkiye AB üyesi olursa, medeni  değerlerimiz Avrupayı’da zenginleştirir. Kendi savunma sistemimizi kurmayı da ihmal etmiyoruz. İHA’lar, SİHA’lar demek ki isteyince oluyormuş, bütün mesele, kararlılık ve istekmiş. Türkiye’nin hedef olmasının bir nedeni de bu liderliktir” diyerek bölge sorunlarını ve güçlü Türkiye’nin yaptıkları ve yapacakları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Panelin sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Eker’e katılımından dolayı teşekkür etti ve plaket taktim etti.




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu