kstb

telsim

12-05-2018 12:18 SAĞLIK

Hemşirelerimiz sağlık ekibinin en önemli temel taşlarındandır.

▪ Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Metin Atan, “Uluslararası Hemşireler Günü ve Haftası” nedeniyle yayınladığı mesajda “Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm hemşireleri kutlar mesleklerinde üstün başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim” dedi. “Hemşirelik; güç çalışma şartlarını gerektiren insan sevgisiyle dolu, şefkat, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor ama onurlu ve kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile önemli ilerlemeler kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir” ifadesini kullanan Atan, mesajında şunları kaydetti

Hemşirelerimiz sağlık ekibinin en önemli temel taşlarındandır.

En önemli temel taşları

Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Hemşirelerimiz ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında görevlerini özveri ile gerçekleştirerek halkımıza hizmet vermektedirler. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Hemşirelerimiz bu ekibin en önemli temel taşlarındandır. 

 

Sağlık hizmeti

Sağlık hizmeti sunan gruplar arasında yer alan hemşireler, temel sağlık hizmetini diğer çalışanlarla birlikte verdikleri gibi, birçok ortamda bu hizmeti tek başına da vermek durumunda kalmaktadırlar. Bu nedenle hemşireler hizmet sunumunun ve sunumdaki hakkaniyetin arttırılması ile bakım kalitesinin artmasına katkı verecek konumdadırlar. 

 

Hemşirelerin sorunları

Tüm dünya da olduğu gibi, ülkemizde de yaşanan sağlık hizmetlerinde ki değişimler, sunulan hizmetleri, hizmetleri sunanları ve bu hizmetlerden yararlananları etkilemektedir. Bu durum hemşirelik içinde geçerlidir. Bizler ebe ve hemşirelerin yaşadığı sıkıntıların, çalışma saatleri ve meslek ödenekleri gibi konularda ve ortaya çıkacak tüm sorunlarda yanlarında olduğumuzu ve her zaman için konuların takipçisi olacağımızı belirterek Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm hemşirelerin "Hemşireler Gününü" kutlar mesleklerinde üstün başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim.

 




Etiketler :
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu