kstb

telsim

22-09-2015 12:25 EĞİTİM

GAÜ İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

GAÜ MAGNA CHARTA UNIVERSITATUM’A KABUL EDİLDİ GAÜ İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR AKPINAR: “EVRENSEL YÜKSEK ÖĞRETİM DEĞERLERİNİN EN ÜST TEMSİLİYET BOYUTUNDAYIZ”

GAÜ İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), ismini özgürlüğün simgesi Magna Charta'dan alan, akademik dünyada "Üniversitelerin Anayasası" olarak kabul edilen "Magna Charta Universitatum'a kabul edildi.

Bologna Üniversitesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği kapsamında 1988 yılında 388 rektör tarafından imzalanarak kurulan Magna Charta Gözlemcilik Konseyi’nin 2015 törenlerine katılan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Bologna Üniversitesi’nde gerçekleşen törene katılarak, GAÜ’sini ve KKTC Yükseköğretimini temsil etti. Bologna ve Deklarasyon süreciye Avrupa Birliği bünyesinde yeralan, sayısı bugün 800’ü bulan üniversiteler arasına 2015 yılında dahil olan 23 üniversite ile birlite uluslarası kimliği ve yükseköğretimdeki başarısı ile kabul edilen GAÜ KKTC’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu başkanı Serhat Akpınar şunları söyledi;

Akpınar: “GAÜ Sınırları Olmayan, Zaman ve Mekana Bağlı Kalmayan Özgür Bir Üniversite”

Avrupa Üniversiteler Birliği ve Bologna Üniversite'si tarafından kurulan Magna Charta’ya kabul edilip, Deklarasyon’u imzalayarak kabul görmemizle artık Evrensel Yüksek Öğretim Değerlerinin en üst temsiliyet boyutundayız. Özgür üniversite, özgür akademi, özgür fakülte, özgür düşünce ve özgür öğrenci vizyonumuzla; KKTC’de ilklerin temsiliyetinde ve yüksek öğretimde tüm Kıbrıs adası genelinde yine bir ilki başardık. Emek veren ve bugünlere gelmemizi sağlayan tüm hocalarımıza, Yönetim ve idari personelimize, öğrencilerimize ve mezunlarımız ile GAÜ Evrensel Ailemize sonsuz teşekkür ediyorum. Başarımız o başarıyı gerçekten hayata geçirmek isteyenlerimiz ile mümkün olmaktadır. Biz gerçekten isteyenleriz; GAÜ sınırları olmayan, zaman ve mekana bağlı kalmayan özgür bir üniversite. Bologna Üniversitesi'ndeki Toplantılarda çok güzel övgüler aldık ve uluslararasılaşmada örnek gösterilebilecek bir üniversite olduk” dedi. 




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu