kstb

telsim

25-09-2015 10:29 EĞİTİM

GAÜ, dünyanın en iyi 30 okulu arasında

GAU Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu’na TEDQUAL’dan Yeni Onay Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından bir kez daha 3 yıllığına akredite edildi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün Küresel Turizm Endüstrisi’ne konulan katkılar da düşünüldüğünde, akademik çalışmalar ve Turizm Eğitimi’nde kalite derecelendirmesini yapan TEDQUAL (Tourism Education Quality) dünyadaki en başarılı Turizm ve Otelcilik eğitimi veren üniversiteler arasına Girne Amerikan Üniversitesi’ni tekrar dahil etti.

GAÜ, dünyanın en iyi 30 okulu arasında

GAÜ kalitesi taçlandırıldı

Yapılan çalışmaların 3 günlük sürede, (UNWTO) tarafından atanan kişilerce çok sıkı bir gözlem ve denetlemeye alındığını bildiren GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Okul Direktörü Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel, “Son yıllarda yaptığımız açılımlarımızın meyvelerini 2018 yılına kadar uzattığımız Turizm Eğitiminde Kalite Akreditasyonu ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Başarı, çalışmanın ürünü

Merkezi Madrid’de bulunan TEDQUAL akreditasyonunun derecelendirilmesi ve gelen Akreditasyon Diplomasını yeni atanan GAU Rektör Vekili Prof. Dr Kutsal ÖZTÜRK’e sunan İsmet Esenyel, “Başarımız kollektif bir çalışmanın ürünü olup, bu akreditasyon sürecinde üniversitede emeği geçen herkese ve özellikle Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (GAU INTEB) Yönetim Kurulu’na ve GAÜ Kurucu Rektörü Sayın Serhat Akpınar’a yapılan çalışmalarda ve açılımlarda gösterdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

 

Booking.com’daki tek Kıbrıs Türk oteli

İsmet Esenyel ayrıca “Üniversitemizin özellikle Turizm ve Otelcilik eğitiminde uluslararası bir marka olma yolunda attığı adımlar, açılışını yaptığımız ve booking.com gibi uluslararası bir dünya rezervasyon portalında olan tek 5 yıldızlı Kuzey Kıbrıs Türk Oteli olma özelliğini taşıyan Le Chateau Lambousa’nın bir eğitim oteli gibi açılması, GAÜ Sertifika Programları’nı yöneten ve AH&LA (American Hotel & Lodging Association) ile üniversite boyutunda hem akademik hem de sektörel işbirliklerini sağlayan INTEB oluşumlarının çok önemli katkılarının olduğunu bu süreçte anlamış olduk” dedi.

 

 

 

 

 

 

GAÜ, dünyanın en iyi 30 okulu arasında

“Yaptığımız 10 yıllık Turizm Okulumuzun stratejik gelişim planlaması içerisinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile adanın en prestijli Konaklama ve Turizm Okulu olmak için çok çalışacaklarını ifade eden Yrd. Doç.Dr İsmet Esenyel, “Aldığımız genel değerlendirme notu bizleri dünyada en iyi 30 Turizm ve Otelcilik eğitimi veren okul arasına sokmaktadır. Çalışmaya durmadan devam edeceğiz” dedi.

Sertifika takdiminde konuşan GAÜ Rektör vekili Prof. Dr Kutsal Öztürk de “Uluslararası akreditasyonlar Girne Amerikan Üniversitesi’nin en önemli assetlerinden sayılmaktadır. Bu akreditasyonu 2004 yılından beri GAÜ’ye kazandıran başta İsmet Esenyel Hocamız olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür eder, başarılarının artarak devam etmesini dilerim” dedi.

 




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu