kstb

telsim

25-06-2019 10:45 TEKNOLOJİ

FedEx Huawei için ABD’ye dava açtı

ABD ve Çin arasındaki gerginlik sadece Huawei şirketini değil birçok farklı sektördeki farklı firmaları da etkilemeye başladı. Amerikalı kargo şirketi FedEx Huawei için Amerika Birleşik Devletleri hükümetinedava açtı.

FedEx Huawei için ABD’ye dava açtı

ABD ve Çin arasındaki gerginlik sadece Huawei şirketini değil birçok farklı sektördeki farklı firmaları da etkilemeye başladı. Amerikalı kargo şirketi FedEx Huawei için Amerika Birleşik Devletleri hükümetinedava açtı.

FexEx Huawei için ABD Hükümetine dava açtı

Geçtiğimiz günlerde FedEx, İngiltere’den ABD’ye kargolanmak isteyen Huaweimarka cep telefonlarını Çin ile ABD arasında yaşanan sıkıntıdan dolayı gönderemeyeceğini söylemişti.

Bu durum hem ABD’li FedEx müşterileri tarafından hem de Çin halkı tarafından oldukça büyük bir tepkiye sebep oldu. Tepkilerin ardından FedEx özür dileyerek bir açıklama yaptı. Durumun Huawei ile alakası olmadığını ama yanlış anlaşılmalardan dolayı da oldukça üzgün olduklarını bildiren CEO “Müşterilerimiz herhangi bir yasaktan etkilenemez.” diyerek de vurguladı.

Amerikalı kargo şirketi, ABD hükümetine karşı Huawei hakkında dava açtı. Dava, ABD hükümetinin, Huawei ile yapılan ticareti kesme isteği üzerine.

FexEx Huawei için ABD Hükümetine dava açtı! - ShiftDelete.Net (1)

Ticaret Departmanı’nın, İhracat İdaresi Yönetmeliği’nde Huawei ile ticari ilişkileri olan kargo şirketi karşı düzenlemeler yapılmasının hiçbir kanuna dayandırılmadığı iddia edildi.

Davaya göre, ABD’li şirket gönderdiği Huawei kargoları hükümet tarafından engelleniyor. Bu durumun yasal ve lojistik açıdan imkansız olduğunu iddia edilse de ortaya attıklarının arkasında gibi gözüküyor.

FedEx Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fred Smith dün erken saatlerde verdiği bir röportajda, “ABD Ticaret Bakanlığı’nın polis memuru olamayız, bu yüzden iş yasal süreçle ilerleyecek.” dedi.

Yasal süreçlerin kargo şirketi lehine olması bekleniyor. Çünkü ABD halkı da Huawei’e yapılan haksız ambargoya tepki göstermeye başladı.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu