kstb

telsim

06-08-2019 08:12 EKONOMİ

Dolar kuru, ABD - Çin ticaret gerilimiyle dalgalı!

Dolar kuru, TL karşısında ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret gerilimi nedeniyle piyasalarda oluşan dalgalanmaya paralel hareketli seyrini sürdürüyor. İşte 6 Ağustos dolar fiyatı...

Dolar kuru, ABD - Çin ticaret gerilimiyle dalgalı!

Dolar kuru, TL karşısında ABD - Çin ticaret gerilimiyle dalgalanmaya devam ediyor. Dolar/TL dün 5,62 lira seviyesini görürken burada oluşan direnç noktasından geri döndü. Beklentilerin altında gelen enflasyon, Merkez Bankası'nın rezerv artırıcı zorunlu karşılıklar hamlesi ve haftalık swap ihalelerinin daha uzun vadelere yayacağı haberleriyle kur kademeli olarak geriledi. TL'yi destekleyen bir diğer unsur da yüksek getiri, carry trade imkanı ve bayram öncesi gelen satışlar oldu.

Dün akşam 5.5690 seviyesinden kapanan dolar kuru, yeni güne (6 Ağustos) TL karşısında 5.55'lerde başlarken piyasalardaki Çin geriliminin etkisi sürüyor. İllikit piyasada dolar/TL 5.60 bandını yoklasa da kalıcı olmadı. Çin Merkez Bankası günlük referans dolar yuan kurunu 6.9683 olarak belirledi.

Piyasalar için bugün yurtdışında Avrupa'dan gelecek PMI rakamları ve özellikle Almanya fabrika siparişleri izleniyor. Akşam ise Fed St. Louis'den Bullard'ın konuşması takip edilecek. 

Yurtiçinde ise önemli bir veri akışı yok ancak uzmanlar TL'nin hala yüksek getiri sunmaya devam etmesi, merkez bankalarının sıkılaşmayı bırakması ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik iyimser havanın TL'yi güçlendirdiğini belirtiyor.

Akdeniz'de AB ile yaşanan gerginlik, jeopolitik gelişmeler ve yeni parti hazırlıkları ise risk unsurları olarak piyasaların takibinde yer alıyor. 




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu