kstb

telsim

07-12-2015 21:50 EKONOMİ

Çözüme ulaşılabileceği yönünde hava yaratılmaya çalışılıyor

Demokrat Parti Ulusal GüçlerGenel Sekreteri Hasan Taçoy, Rum tarafının tutumunda olumlu yönde herhangi bir değişim olmamasına rağmen yakın zamanda çözüme ulaşılabileceği yönünde hava yaratılmaya çalışıldığını savundu.

Çözüme ulaşılabileceği yönünde hava yaratılmaya çalışılıyor

Taçoy yazılı açıklamasında, Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamaların ve sürecin ciddi şekilde sorgulanması gerektiğini ifade ederek, “Rum Ulusal Konsey toplantısından sonra Rum basınına yansıyan ve Rum Yönetimi Başkanlığı tarafından yalanlanmayan haberler doğru ise Kıbrıs Türk halkı çok riskli, bedeli ağır olabilecek bir maceraya sürüklenmek isteniyor demektir” ifadelerini kullandı.

Rum Lider Anastasiadis’in Ulusal Konsey’e bilgi verirken, “çözümün AB normlarıyla uyumlu olması, daimi derogasyonların olmaması ve dört temel özgürlüğün uygulanması konularında Türk tarafı ile anlayış birlikteliği bulunduğunu” söylediğine dikkat çeken Taçoy, “Bu ne demektir? Kuzey’deki Kıbrıs Türk Kurucu Devleti’nde nüfus ve mülkiyet konularında sarih çoğunluğun Kıbrıs Türkü’nde olmasından, tüm yönetim organlarındaki ayrı seçme ve seçilme hakkımızdan vaz mı geçiyoruz” diye sordu.

Anastasiadis’in, “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, garanti sisteminin 1960 garanti sisteminin aynısı olmaması konusunda kendisi ile aynı anlayışı paylaştığını” da ifade ettiğini kaydeden Taçoy açıklamasında, “Garanti ve İttifak Antlaşması modelinden vaz mı geçildi” sorusunu yöneltti. 




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu