kstb

telsim

06-11-2019 17:23 GÜNDEM

Başbakan Ersin Tatar, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etti

Başbakan Ersin Tatar, Karşıyaka'da bulunan ve Uyuşturucu ve Bağımlılıkla mücadele konusunda hizmet veren Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etti.

Başbakan Ersin Tatar, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etti
Başbakan Ersin Tatar ziyarette, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Mehmet Çakıcı ve hastane kurucularından Hüda Hüdaverdi ile hastaneyi gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başbakan, hastanede tedavi ve rehabilite edilen hastalarla da bir araya geldi.

Başbakan Tatar, Mehmet Çakıcı ve Hüda Hüdaverdi’nin girişimiyle hayat bulan Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nde, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda, profesyonel  şartlarda çok önemli  çalışmalar  yapıldığına vurgu yaparak, hastane kurucuları ve personelini kutladı.

Verilen hizmetin ülke için önemine dikkati çeken Başbakan Tatar, hükümetin, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan bu gibi çalışmalara katkı koyarak, destekleyeceğini kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar, bu sorunla herkesin karşı karşıya kalabileceğini, önemli olanın, devletin ve toplumun sahip çıkıp sorunu zamanında fark etmesiyle profesyonel şartlarda doğru şekilde tedavinin sağlanması olduğunu söyledi.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede, disiplin ve kararlılığın büyük önem taşıdığına işaret eden Başbakan Tatar, hastanede bu disiplin ve kararlılığı gözlemlediğini belirterek, bunun örnek olmasını istedi.

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Mehmet Çakıcı da, hastanenin açılmasıyla, ülkede uyuşturucuyla mücadele konusunda çıtanın daha da yükseldiğini dile getirerek, hastaların tedavi ve rehabilitasyonunun yapılmasının, ülkede suç oranının düşmesine ve üzücü olayların yaşanmasının engellenmesine katkı sağladığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığıyla yapılan anlaşmayla ilk kez devlet sevkiyle hasta kabulüne başlanarak hastanede devlet kanalıyla tedavi ve rehabilitasyon imkanı sunulduğunu dile getiren Çakıcı, bunun için Başbakan Ersin Tatar ve ekibine teşekkür etti.

 



DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu