kstb

telsim

12-03-2020 18:29 GÜNDEM

ARIKLI:HÜKÜMET OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETME KARARINI DEĞERLENDİRMELİDİR

KKTC Bakanlar Kurulunun Corona Virüse yönelik almış olduğu tedbirleri gerekli ama yetersiz görüyor, buna rağmen alınan tedbirlere desteğimizi belirtiyoruz.

ARIKLI:HÜKÜMET OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETME KARARINI DEĞERLENDİRMELİDİR

Ülkemizde her ne kadar pozitif vaka sayısı 1 ile sınırlı olsa da, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında yapılan temaslarla virüsün daha da yayılması mümkündür. Ayrıca virüsün kuluçka döneminin 14 gün olduğu düşünüldüğünde kapılarda yapılan kontrolün pek de güvenilir olmadığı düşünülmelidir. “Panik yapmayın, tedbir alın” demek paniğin daha da artmasına neden olmaktadır. Kontrolsüz sosyal medyanın da tahrik ve manipülasyonları neticesi  halkın moralinin bozulduğu, ve panik halinde hareket ettiği de vahim bir gerçektir. Sosyal Medyanın kontrolü açısından BTHK ile istişare yapılarak bir kararname ile yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç vardır.

Bakanlar Kurulumuzun almış olduğu kararlar adı konulmasa da Olağanüstü Hal durumlarında alınan tedbirleri içermektedir. Bize göre Bakanlar Kurulu, daha rahat hareket edip gereken tedbirleri almak açısından, Anayasamızın 126,127 ve 128. Maddelerine dayanarak ülkemizde “Olağanüstü Hal” ilan etme durumunu değerlendirmelidir. Anayasamızın yanı sıra yasalarımız da bu konuda çok açıktır. 56/1983 sayılı Olağanüstü Durum Yasası “Salgın Hastalık” tehlikesinde Bakanlar Kurulunun izleyeceği yol haritasını belirlemiştir.

Olağanüstü Hal kararının ilan edilmesi halinde birçok sektörün ekonomik olarak sıkıntıya gireceği malumdur. Hükümet bu sektörlerin zararlarını telafi edecek tedbirleri de beraberinde almak zorundadır.

YDP olarak Hükümetimizin bu konuda alacağı her türlü tedbire destek vereceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu