kstb

telsim

11-02-2019 13:44 GÜNDEM

ANASTASİADİS RUM HÜKÜMETİNİN MARONİTLERİN DESTEKLENMESİ KONUSUNDA YAPTIĞI İCRAATLARA DEĞİNDİ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün katıldığı bir etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Rum hükümetinin Maronitlerin desteklenmesine yönelik eylemlerine atıfta bulunduğu ifade edildi.

ANASTASİADİS RUM HÜKÜMETİNİN MARONİTLERİN DESTEKLENMESİ KONUSUNDA YAPTIĞI İCRAATLARA DEĞİNDİ

Bu eylemlerin arasında okul binalarının geliştirilmesi ve eğitim çalışmalarına destek verilmesi, Kuzey Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren Maronitlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve faaliyetlerinin desteklenmesi, aynı zamanda Kormacit köyünde bir Maronit evi ile kamp ve spor faaliyetleri için bir merkez meydana getirilmesinin bulunduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, Anastasiadis’in, eski Maronit kiliselerinin İki Toplumlu Kültürel Miras Komitesinin çalışmalarıyla restore edilmesine özel atıfta bulunduğunu da iletti.

Anastasiadis’in, Mağusa’daki restore edilmiş Ay. Anna isimli Maronit Kilisesinin, İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından, 20 Mart’ta teslim edileceğini açıkladığı da kaydedilen haberde, Anastasiadis’in Rum Bakanlar Kurulu’nun aldığı bir dizi karara daha atıfta bulunduğunu ekledi.




Etiketler : maronit
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu