kstb

telsim

05-01-2021 13:14 GÜNDEM

Amcaoğlu: Yüz yüze eğitime geçmek istiyoruz

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, yarın yükseköğrenimle ilgili başbakan ve üniversite rektörlerinin katılacağı bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.

Amcaoğlu: Yüz yüze eğitime geçmek istiyoruz

Amcaoğlu, sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirerek, bir ertelemenin söz konusu olmadığını ve uluslararası sınavlar da dâhil olmak üzere kolej sınavlarının da yapılacağını, bir haftalık ders tekrarından sonra sınavların yapılacağını aktardı. Amaçlarının yüz yüze eğitimin, kaliteli eğitimin ve seyreltilmiş eğitimin değil; sürdürebilir bir eğitim olması amacıyla adımların atılacağını ve planlamaların yapıldığını dile getiren Olgun Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile birlikte hareket edileceğini söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu, yükseköğretimde şubat ayında, yüz yüze eğitime geçilmesi adına yarın Başbakan Ersan Saner’in başkanlığında üniversitelerin rektörleri ile bir toplantı yapılacağını söyledi. Gelinen en son aşamanın değerlendirileceğine işaret eden Amcaoğlu, “Tekrar istişareler yapıldıktan sonra daha net, tarihlerle belirlenmiş süreci anlatabiliriz” dedi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu