kstb

telsim

18-04-2019 00:33 GÜNDEM

23 Nisan Festivali gerçekleşecek

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi’nin düzenlediği “21. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” 18-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

23 Nisan Festivali gerçekleşecek

Festivale, KKTC 23 Nisan İlkokulu ekibi ile birlikte, (8 ülkeden 9 konuk ekip)  Türkiye (Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu), Finlandiya, Kırgızistan, Litvanya, Makedonya, Polonya, Rusya’dan konuk heyetlerin ekipleri ve Lonrda Türk Dili ve Kültürü Okulları ekibi katılacak.

Etkinlikler çerçevesinde konuk heyetlerden ve festival ekiplerinden belirlenen öğrenciler devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret edecek.

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde, Şehit Ertuğrul İlkokulu ekibi Samsun ve Ankara’da gerçekleşecek “TRT 41. Uluslararası Çocuk Şenliği’ne” katılacak.

23 Nisan Çocuk Festivali Programı

-19 NİSAN CUMA-

Hem ülkemiz çocukları, hem de festivale katılan misafir grupları temsilen öğrencilerden oluşan bir heyet saat 08:45’te Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ziyaret edecek.

Saat 09:45’de açılış korteji ile birlikte festivale katılan misafir gruplar ve Lefkoşa Merkez okullarından gelecek öğrenci ve sorumlu öğretmenler, Kuğulu Park’tan Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş gerçekleştirecek. (Kuğulu Park-Cumhurbaşkanlığı-Girne Kapısı-Meclis)

Saat 10:00’da Festival korteji Cumhurbaşkanlığı içerisinden geçecek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı çocuklara hitap edecek.

Saat 10:45’de Meclis önünde gerçekleşecek törende Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay açılış konuşması yapacak ve “Bütün Çocuklar Kardeştir” sloganıyla sevgi balonları ve güvercinlerini gökyüzüne bırakarak 23 Nisan Çocuk Festivali’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Festivalin resmi açılışının ardından da festival grupları Meclis önünde 2’şer dakikalık gösteri sunacak.

Saat 11:45’de ülkemiz çocuklarını ve festivale katılan misafir grupları temsil eden öğrenciler KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Ulaçay’a ziyaret gerçekleştirecek.

Saat 12:00’de festival açılış törenine katılan öğrenciler Cumhuriyet Meclisi’nde Meclis Genel Kurulu’nu toplayacak.

Saat 13:00’de Hem ülkemiz çocuklarını, hem de festivale katılan misafir grupları temsil eden öğrenciler Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret edecek.

Saat 17:30’da Girne Barış Parkı’nda festivale katılan misafir gruplar ve okullardan gelecek öğrencilerin katılacağı ‘Bütün Çocuklar Kardeştir’ sloganıyla “Kumaş Boyama Etkinliği” düzenlenecek.

23 Nisan Çocuk Festivali Kokteyli ise Acapulco Otel’de saat 20:30’da yapılacak.

-20 NİSAN CUMARTESİ –

Saat 15.30’da Girne’de tüm grupların katılacağı Girne Korteji yapılacak. Kortej Baldöken’den başlayıp, Dörtyol kavşağı, *Atatürk Büstü, Liman güzergahında tamamlanacak.

(Ekipler Atatürk Büstü önüne geldiklerinde, 5’er dakikalık gösteri sunacak.)

-21 NİSAN PAZAR–

Saat 16:00’da Çatalköy’de tüm grupların bölge çocuklarının katılacağı “Uçurtma Şenliği” düzenlenecek.

-22 NİSAN PAZARTESİ-

Saat 10:00’da ülkemiz çocuklarını ve festivale katılan misafir grupları temsil eden öğrenciler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı makamında ziyaret edecek.

Öğrenciler ardından saat 10:45’te TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi ziyaret edecek.

Saat 20:30’da Festival GALA YEMEĞİ  Girne Acapulco Hotel’de gerçekleştirilecek.

-23 NİSAN SALI –

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okullarda ve ilçe merkezlerinde coşkuyla kutlanacak. Etkinlikler 08:30 – 09:30 saatleri arasında başlayacak.

Festival çerçevesinde ülkemize gelen konuk öğrencileriler Girne bölgesinde düzenlenecek törenlere katılarak kutlamalara renk katacak.

Aynı günün akşamı, “21. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” çerçevesinde saat 20:00’de, Girne Amfi Tiyatro’da konuk ekiplerinde katılacağı halka açık “Gala Programı” yapılacak.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu