Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Türk halkının yaşamı için 448 yıldır hayır hizmetleri yapan Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne toplumun her bireyinin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
Yeltekin, geçmişte vakıf yasalarına aykırı şekilde büyük işgaller yaşandığını kaydettiği açıklamasında şöyle dedi: “En büyük işgal Maraş’ın vakıf yasalarına aykırı kişilere koçan verilmesidir. Kıbrıs adasının her köşesinde vakıf kültürünün var olmasından, vakıf ile Türklük ve İslam’ın var olmasından rahatsız olan sömürge yönetimi 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’na Kıbrıs Vakıflar İdaresi için 10 madde ekleyerek Kıbrıs Türk toplumuna Kira gelirlerinin dondurulmasından dolayı hizmetleri aksayan Vakıflar İdaresine 1,5 milyon İngiliz sterlini tazminat ödemiştir.”
YELTEKİN: KIBRIS VAKIFLAR İDARESİ’NE TOPLUMUN HER BİREYİNİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİR
Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Türk halkının yaşamı için 448 yıldır hayır hizmetleri yapan Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne toplumun her bireyinin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Polis uyardı: Kaldırımlarda scooter kullanımı yasak
- Oğuzhan Hasipoğlu: Anayasa devletin omurgasıdır önce KKTC’ye inanacaksınız!
- Hristodulidis: Fransa ile savunma anlaşması Haziran'da imzalanacak; Fransız kuvvetleri varlığını artıracak
- Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi Başkanı Bayr ile görüştü: Kıbrıs sorunu ele alındı
- Hristodulidis, AB Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi: : Büyük gelişmelerde üstlenebileceğimiz rolü kanıtladık
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.