Vatikan'da gümrüksüz mallar mağazasında ve süpermarkette sigara satışının yasaklanacağı bildirildi.
Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa Franciscus'un talimatıyla çalışanların, gümrüksüz mallar mağazasından ve süpermarketten sigara satın almasına yasak getirileceği belirtildi.
Kararın, "Papalık makamının, insan sağlığına açıkça zarar veren bir faaliyete katkıda bulunamayacağı" gerekçesiyle alındığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca Dünya Sağlık Örgütünün, sigaranın, dünyada her yıl 7 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olduğunu gösteren verisi paylaşıldı.
2015 yılında çıkan ve sızdırılan Vatikan belgelerine dayandırılan "Avarice" adlı kitaba göre, gümrüksüz mallar mağazasındaki sigara satışı, Vatikan'a yılda 10 milyon avro kazanç sağlıyordu.
VATİKAN'DA SİGARA SATIŞI YASAKLANIYOR
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Von der Leyen: Kıbrıs konusunda müzakereler yeniden başlamalı, AB aktif role hazır
- Meclis yarın yasama gündemiyle toplanıyor: Sağlık Hizmetleri Dairesi de gündemde
- Cumhurbaşkanı Erhürman: Ortaya koyduğumuz ilke ve yaklaşımlar çerçevesinde görüşmeye hazırız
- Araştırma: Elektronik sigara bazı kanser türlerinin riskini artırabilir; sigara bırakma yöntemi değil
- Güney'de bütçe fazlası ilk çeyrekte azaldı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.