Türk Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, özellikle özel sektörde sendikasız, İş Sağlığı ve İş Güvenliği kurallarına uymadan günde 10-12 saat işçi çalıştırıldığı ve nerdeyse hiç denetim yapılmadığı bir dönemde, işçilerin,çok sık iş kazası geçirdiğini ve kimi işçilerin hayatını kaybettiğini belirtti.
İş kazalarının önüne geçmenin ve asgari düzeye düşürmenin çaresinin, süratle özel sektörün sendikalaşması ve iş yerlerinin denetim altına alınması olduğunu belirten Bıçaklı, “Çalışanların işyerlerinde sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak tamamen devleti yönetenlerin ana görevidir” dedi.
TÜRK-SEN, İŞ KAZALARININ ARTARAK DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTTİ
Türk-Sen, iş kazalarının (iş cinayetleri) son zamanlarda artarak devam ettiğini, Çalışma Bakanlığı’nın, iş yeri denetimlerini arttırması, iş güvenliği kurallarına uygun olmayan iş yerlerini kapatması, ayrıca özel sektördeki çalışanların sendikalaşmalarını sağlamak için yasal düzenlemeleri ivedi olarak hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Arıklı, Krah ile görüştü: Sesimizin kısıldığı bu dönemde bizi dinlemek için gelmeniz çok önemli
- Hafta sonu sıcaklık 5 derece düşecek, cumartesi sağanak bekleniyor
- Haftalık trafik raporu: 45 trafik kazasında 22 kişi yaralandı
- Polisten yangın tüpü uyarısı: Motorsiklet harici motorlu taşıtlarda zorunlu
- Rum Sözcü Letimbiotis: Güven Yaratıcı Önlemler bugünkü görüşme gündeminde “ama amaç değil"
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.