Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, üretmeyen toplumların ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirterek, Kıbrıs Türk toplumunun yanlış politikalar nedeniyle üretim konusunda yaşadığı zorlukları hala aşamadığını ifade etti.
Tunalı, bugüne kadar uygulanan politikaların ülkeyi üretkenlikten kopararak hazırcılığa sevk ettiğini ifade ederek, “Oysa yıllar öncesine baktığımız zaman Kıbrıslı Türk insanının üretim
konusunda başarılı olduğunu görüyoruz.1974 sonrasında Kıbrıslı Türk insanı üretimden koparılarak ya devlet kadrolarına alınmış ya da ülkeden kaçırılmak için her şey yapılmıştır.Nitekim Özal’ın Saray Hotel’in balkonundan yaptığı söylemi hiç unutmamak gerekir ‘Siz üretmeyin biz size her şeyi göndereceğiz’ demişti.Aynen söylenen gibi oldu ve Kıbrıslı Türk insanı üretmeyip tamamen hazırcılığa alıştırılmıştır” ifadelerini kullandı.
Hükümeti eleştiren Tunalı, 700’ün üzerinde iş yerinin kapandığını, süt, patates ve soğan ürecilerinin ürünlerini tarlalara ve sokaklara döktüklerini ifade etti.
Üreticilerin perişan olduğunu ifade eden Tunalı, hükümetin üreticiye çare üretmekten aciz olduğunu iddia etti.
Hükümetin görevinin çare üretmek olduğunu ifade den Tunalı, hükümete; “Üret diyorsunuz, bu halk üretiyor ve batıyor” diye seslendi
Hükümetin aklında sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu ileri süren Tunalı, “Artık aklınızı başınıza toplayarak üreticiye sahip çıkın yoksa ürete ürete bu insanlarımız batacaktır” ifadelerini kullandı.
Tunalı: 'Üreticiye sahip çıkın'
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, üretimin istenilen seviyede yapılmamasından dolayı ekonominin dışa bağımlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor"
- Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
- Trafik denetimlerinde 405 sürücü rapor edildi, 33 araç trafikten men edildi
- Fikri Ataoğlu, Cevdet Yılmaz'ın 10 Temmuz'da KKTC'ye geleceğini açıkladı
- Türk Kara Kuvvetleri’nin 2 bin 35’inci yılı törenle kutlandı: Her dönem maharetiyle dikkat çekti
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.