Tüketiciler Derneği, hükümete, kovid-19 virüsünün üretimine veya yayılmasına neden olan Çin hükümetine tazminat davası açma çağrısı yaparak, Çin ürünlerinin KKTC’ye ithalatının yapılmasının da yasaklanmasını talep etti.
Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, Çin’in Wuhan kentinden yayılan ve tüm dünyanın kapanmasına neden olan, ekonomik ve sosyal yaşamı donduran ve onbinlerce insanın ölümüne neden olan ölümcül koronavirüs kovid-19 doğal bir virüs olabileceğinden çok nano-biyo teknolojik bir üretim olasılığına dikkat çekti.
Işık, “Bu virüsün üretimi veya yayılmasına neden olan Çin hükümetine dava açması ve ülkeye verilen zararların karşılanmasını talep etmesini Hükümete önermektedir” dedi.
Hasan Yılmaz Işık, Çin’in tazminat yükümlülüğünü yerine getirene kadar tüm Çin ürünlerinin KKTC’ne ithalatını yasaklamasını talep etti.
Tüketiciler Derneği’nden Hükümete Çin’e tazminat davası açması çağrısı
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Güler: KKTC'nin güvenliğinin sağlanmasına yönelik askeri hazırlık durumumuz titizlikle güncellenmektedir
- Hakan Dinçyürek: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez
- İtalya, İspanya ile Schengen anlaşmasını askıya aldı, sınırları kapattı: Gerekçesi Ceuta krizi
- Rum basını: BM, bugüne kadar sağlanan yakınlaşmaları kayıt altına alan bir belge üzerinde çalışıyor
- Milli yüzücü Doğukan Ulaç, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.